u-boot VII c pilne :)
Moderator: kartonwork
u-boot VII c pilne :)
Witam wszystkich.
mam pytanie. od jakiegoś czasu szukam modelu u-boota VIIC i troszkę ich jest problem w tym ze modele te to tzw 2 seria czyli z rozbudowanym mostkiem niestety bez działa pokładowego 88mm. pytanie czy cos takiego wyszło i w czym ?? skala modelu jest obojętna.. lub tez czy ktoś potrafił by dokładnie zaprojektować ten mostek wraz z armata w skali 1/50?? z góry dzięki za pomoc
mam pytanie. od jakiegoś czasu szukam modelu u-boota VIIC i troszkę ich jest problem w tym ze modele te to tzw 2 seria czyli z rozbudowanym mostkiem niestety bez działa pokładowego 88mm. pytanie czy cos takiego wyszło i w czym ?? skala modelu jest obojętna.. lub tez czy ktoś potrafił by dokładnie zaprojektować ten mostek wraz z armata w skali 1/50?? z góry dzięki za pomoc
A Ty szukasz kartonu czy plastik
Nie wiem czy dokładnie o ten typ U-boot Ci chodzi
No i to nieszczęsne działko
Jestem w posiadaniu Encyklopedii Okrętów Wojennych nr 47 "U-boot VII" - jeśli będzie potrzeba, mogę wspomóc zdjęciami i widokami 3D
Wiem, że Gomix wydał U-boot typ VII C/44 i U-boot typ IX C/40. Może doprojektować do niego to działko, jeśli w modelu go nie ma
Nie wiem czy dokładnie o ten typ U-boot Ci chodzi
No i to nieszczęsne działko
Jestem w posiadaniu Encyklopedii Okrętów Wojennych nr 47 "U-boot VII" - jeśli będzie potrzeba, mogę wspomóc zdjęciami i widokami 3D
Wiem, że Gomix wydał U-boot typ VII C/44 i U-boot typ IX C/40. Może doprojektować do niego to działko, jeśli w modelu go nie ma
Pozdrawiam
Paweł
-------------------------------------
Ponowny rozruch czyli zamieszanie w stoczni
Paweł
Jezeli chodzi o plastik to robi go Revell w 1/72, 1/144, oraz 1/125.
Co do dzialka to tez moge Ci troche pomoc przez PM- mam sporo materialow na jego temat- wlasnie nad nim pracuje. kliknij na linka nizej.
Co do dzialka to tez moge Ci troche pomoc przez PM- mam sporo materialow na jego temat- wlasnie nad nim pracuje. kliknij na linka nizej.
Ostatnio zmieniony pn wrz 08 2008, 14:28 przez Siara, łącznie zmieniany 1 raz.
jezeli cos mialoby Ci to pomoc to zerknij tutaj :http://allegro.pl/item434050528_u_boot_ ... lcard.html
pozdrawiam
pozdrawiam
Zobacz jeszcze tu.
Rychu ostatnio wstawił trochę zdjęć ze swoich walk z zestawem
U-96, model Revella (1:72) typ VII C Wolf Pack
Rychu ostatnio wstawił trochę zdjęć ze swoich walk z zestawem
U-96, model Revella (1:72) typ VII C Wolf Pack
Ostatnio zmieniony pt wrz 26 2008, 18:37 przez jurek, łącznie zmieniany 2 razy.
tak chodzi mi dokładnie o te zdjęcia i plany. a sprawa wygląd tak : szukam modelu z papieru, gdyż buduje u boota rc na bazie modelu kartonowego niestety jak pisałem wczesniej nigdzie nie ma wersji VIIc z roku 1939. dlatego prosze o wszelka mozliwa pomoc jeśli ktoś posiada ten model np z papieru czy plastiku to o mozliwosc podania jak najwiekszej ilosci wymiarów szerokosci długosci wysokosci, oraz punktów które mogą ułatwić budowie np: promienia tylnej okrągłej cześci mostka ( i podanie skali w jakiej model został zbudowany )działo jest łatwo wyskalowac szczegulnie przy zdj. które wpakował malyGlod za co jestem bardzo wdzieczny ale pozostaje cała reszta posiadam tony zdjec i planów ale niestety bez wymiarów....
Kolego - dla chcącego nic trudnego - całą masę dokumentacji U-bootow znajdziesz na stronie:
http://blog.sina.com.cn/s/blog_406290f5010002oh.html
Strona jest koreanska chyba i dosc wolno sie otwiera ale znajdziesz tam całą masę materiałów.
http://blog.sina.com.cn/s/blog_406290f5010002oh.html
Strona jest koreanska chyba i dosc wolno sie otwiera ale znajdziesz tam całą masę materiałów.
Link, który podał jrap3 jest częścią całej kolekcji pewnego internauty, który ma całą masę materiałów nie tylko dla okrętowców, ale także pancerniaków, samolociarzy i tych co chcą wiedziec co nieco o uzbrojeniu wojsk podczas II WS. Naprawdę świetna strona
Gdybyś potrzebował ten kiosk z mostkami mogę Ci podesłać. Na arkuszach z EOW 47 jest liniał ze skalą, dzięki, któremu latwo możesz sobie zdjąć wymiar poszczególnych elementów
P.S. TO też może Ci się przydać
Gdybyś potrzebował ten kiosk z mostkami mogę Ci podesłać. Na arkuszach z EOW 47 jest liniał ze skalą, dzięki, któremu latwo możesz sobie zdjąć wymiar poszczególnych elementów
P.S. TO też może Ci się przydać
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
witam
"Gdybyś potrzebował ten kiosk z mostkami mogę Ci podesłać. Na arkuszach z EOW 47 jest liniał ze skalą, dzięki, któremu latwo możesz sobie zdjąć wymiar poszczególnych elementów " co do tego to mysle ze mogło by sie przydac
a w sprawie zdania " Dla chcacego... " owszem zgodze sie z tym z jednym małym ale :d ( zawsze musi byc jakies ""ale"" ) jak pisałem buduje model rc zapomniałem dodac ze model w 95 % powstaje z balsy i niestety patrzac na ilosc potrzebnego drewna i jego koszty mozna powiedziec ze nie ma za duzego marginesu błedu dlatego wymiary sa tak potrzebne
"Gdybyś potrzebował ten kiosk z mostkami mogę Ci podesłać. Na arkuszach z EOW 47 jest liniał ze skalą, dzięki, któremu latwo możesz sobie zdjąć wymiar poszczególnych elementów " co do tego to mysle ze mogło by sie przydac
a w sprawie zdania " Dla chcacego... " owszem zgodze sie z tym z jednym małym ale :d ( zawsze musi byc jakies ""ale"" ) jak pisałem buduje model rc zapomniałem dodac ze model w 95 % powstaje z balsy i niestety patrzac na ilosc potrzebnego drewna i jego koszty mozna powiedziec ze nie ma za duzego marginesu błedu dlatego wymiary sa tak potrzebne