Galeria motocykli Dariusza Becka
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- Wujek Andrzej
- x 2
- Wujek Andrzej
- x 2
PHANOMEN - 1906
To już ostatni z motocykli i nim galeria jak na razie się zamyka . Mam Darku nadzieję że w miarę czasu przybędą jeszcze motocykle nad którymi pracujesz i zdjęciami których zechcesz się z nami podzielić . Te "naprędce wystrugane" w pierwszej kolejności oczywiście .
Gratuluję dotychczasowych w kolekcji !
Jak widać na powyższych fotkach właściciel trzymał go od 1906 do dziś ... w piwnicy chyba . Troszkę się też z tego powodu zdekompletował jakby .
Powodzenia Dariuszu i ciesz nas kolejnymi motorkami . Są przesympatyczne .
To już ostatni z motocykli i nim galeria jak na razie się zamyka . Mam Darku nadzieję że w miarę czasu przybędą jeszcze motocykle nad którymi pracujesz i zdjęciami których zechcesz się z nami podzielić . Te "naprędce wystrugane" w pierwszej kolejności oczywiście .
Gratuluję dotychczasowych w kolekcji !
Jak widać na powyższych fotkach właściciel trzymał go od 1906 do dziś ... w piwnicy chyba . Troszkę się też z tego powodu zdekompletował jakby .
Powodzenia Dariuszu i ciesz nas kolejnymi motorkami . Są przesympatyczne .
Motocykl piękny, tak jak poprzednie. Ale jedno pytanie wciąż nie daje mi spokoju. Jak i z jakiego drutu, sensei Darek wykonuje szprychy ?
Modelarz niedzielny.
Zapraszam do odwiedzenia bloga, małe formaty
Zapraszam do odwiedzenia bloga, małe formaty
Witam wszystkich forumowiczów, którzy zechcieli spojrzeć na moją galerię! "Bawię" się w modelarstwo od wielu lat. Cholernie mnie bawi, jak zrobię coś samemu - od podstaw. W swoim czasie robiłem modele latające, później kartonówki z których przerzuciłem się na plastiki, aż w końcu, na dzień dzisiejszy skończyć na modelach robionych od podstaw. Zaręczam każdemu nz Was, że każdy rodzaj modelarstwa cieszy i wzbogaca każdego z nas modelarzy. Nie bójcie się eksperymentować z nowymi materiałami, z nowymi technologiami! Pierwsze kroki są zawsze niepewne, nieskoordynowane, ale jak mówi mój kolega Andrzej Ziober o zwalczaniu przeszkód, a nie ich omijaniu,nie bójmy się iść na całość w tym co robimy! Parę lat temu wpadły mi w ręce fotki starych, zabytkowych protoplastów współczesnych motocykli. Dostałem olśnienia i na dzień dzisiejszy nie interesuje mnie nic innego. Zrobienie czegoś samemu od podstaw to niesamowita frajda! Spróbujcie! polecam! "Zardzrewiałkiem" kończę na dzień dzisiejszy prezentację moich prac. Jest mi bardzo miło, że zechcieliście spojrzeć na te fotki.
Co do pytań? Szprychy są ze stalowego drutu o średnicy 0,3 mm, a większość modeli zrobiłem z plastiku, aluminium i miedzi. Ot cała tajemnica.
Serdecznie dziękuję Andrzejowi Kużmie - alias Wujek - za to, że poświęcił mi swój cenny czas, redagując moje zdjęcia i ogólnie za pomoc w ich umieszczeniu na forum oraz mojemu "Guru" modelarskiemu Andrzejowi Ziober za miłe słowa pod adresem moich prac!
Wszystkich serdecznie pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich - Dariusz Beck
Co do pytań? Szprychy są ze stalowego drutu o średnicy 0,3 mm, a większość modeli zrobiłem z plastiku, aluminium i miedzi. Ot cała tajemnica.
Serdecznie dziękuję Andrzejowi Kużmie - alias Wujek - za to, że poświęcił mi swój cenny czas, redagując moje zdjęcia i ogólnie za pomoc w ich umieszczeniu na forum oraz mojemu "Guru" modelarskiemu Andrzejowi Ziober za miłe słowa pod adresem moich prac!
Wszystkich serdecznie pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich - Dariusz Beck
Darek B.