Sam model przed wycięciem części pomalowałem lakierem - Domalux STRONG Półmat (od razu dało się zauważyć że papier stwardniał bym mocniejszy) czy takim lakierem mogę pomalować także plastik? Jeżeli jest to półmat to czy nie pogorszy przejrzystości szybki?
Jak półmat, to raczej nie, z resztą zrób próbę na kawałku szyby, którego nie użyjesz. Jak to akryl, to jest ryzyko, że nalot z CA nie zniknie, a jak wyschnie, to już nic się nie zrobi.
Ja lakieruję Humbrolem połyskiem ze słoiczka 28ml.
A tą wytłoczkę to z jakiej firmy kupiłeś, bo wydaje mi się, z tego co widze na zdjęciu, że bardziej przypomina owiewkę wcześniejszych wersji czyli B,C,D... Wersja E miała owiewkę kanciastą z prostymi szybami części uchylnej. Twoja wygląda na zaokrąglaną, chyba że to tylko tak na zdjęciu wygląda...
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!? ZŁO SQUAD
To tylko zdjęcie zniekształca jej wygląd, jest to odpowiednia owiewka
(jak na razie lepszego aparatu nie mam niż ten w komórce tak więc zdjęcia nie będą za idealne)
Przez nawał obowiązków (szkołę, robienie certyfikatu cisco, tance itp.) brakuje mi czasu na modelarstwo - w każdym razie nie mam tyle czasu ile chciałbym mieć bo mając do dyspozycji godz czy 2 w weekandy nie chce mi się wyciągać narzędzi i wszystkich przyborów na kilka minut pracy. Dlatego chyba zrobie sobie przerwę z modelem może na miesiąc aż poukłada się cały plan.