[R] messerschmitt bf 109 E-4 KA
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- cloudwalker
punto, jeśli jeszcze nie przykleiłeś sterów wysokości, to zamaluj te białe pola na stateczniku pionowym, nie będzie to może aż tak widoczne, ale mimo wszystko lepiej to zrobić. Jeśli będziesz miał problem z dobraniem koloru farby polecam wycięcie odpowiedniego fragmentu z zapasu koloru, rozwarstwienie go i naklejenie tej cienkiej części z kolorem na te białe miejsca.
Dużo Ci nie zostało, powodzenia w dalszej budowie!
Dużo Ci nie zostało, powodzenia w dalszej budowie!
Farbek na pewno nie użyje , po pierwsze ich nie mam , a po drugie nie mam kasy na ich zakup! Zobaczymy co się da zrobić z wycięciem kartonu!
Dzisiaj przykleiłem klapy skrzydeł i ..... jednym słowem żal. Musiało się zacząc od złego spasowania szkieletu skrzydeł , a później złego naklejenia poszycia skrzydeł. Teraz między klapami a skrzydłami zieje wielka 2 mm dziura widoczna z daleka a co gorsza nic się z tym nie da zrobić.
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło jest to dobra lekcja na przyszłość!
Dzisiaj przykleiłem klapy skrzydeł i ..... jednym słowem żal. Musiało się zacząc od złego spasowania szkieletu skrzydeł , a później złego naklejenia poszycia skrzydeł. Teraz między klapami a skrzydłami zieje wielka 2 mm dziura widoczna z daleka a co gorsza nic się z tym nie da zrobić.
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło jest to dobra lekcja na przyszłość!