Bardzo ładnie ci ten wagon wyszedł. Moje gratulacje.
Dobry pomysł ze zdejmowanym dachem, można dokładnie zobaczyć wnętrze. Pióra resorów są chyba zbyt proste, na zdjęciach podobnego wagonu z Chabówki są lekko wygięte, bandaże kół zbyt czyste. Ogólnie model robi dobre wrażenie i może być ozdobą Twojej kolekcji.
*[Relacja/Kolej] Ol49 oraz wagon serii Cid.
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Precyzyjny
- x 25
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Re Precyzyjny
Witam
No zdecydowanie masz rację. Bandaże poprawię ... jakoś to przegapiłem.
Dlatego właśnie tak cenne są opinie i rady innych modelarzy. Sami często przegapiamy rzeczy oczywiste.
Pióra resorów faktycznie są zbyt proste. To błąd z wycinanki, a ja tego w odpowiednim momencie nie poprawiłem. Potem to już było zbyt późno. W drugim wagonie zrobię korektę. Mam to w notatkach.
Dzięki za zainteresowanie i miłe słowo.
Czekam cierpliwie na kolejną Twoją relację. Tak jak powiedziałem w Lublinie, niedługo ruszam z budową Od2. Relacja będzie tym razem od początku i dokładniejsza. Mam już stosowną dokumentację.
Pozdrawiam serdecznie.
PS. Jeśli pamiętasz, to ... dach w OL 49 też już doprowadziłem do odpowiedniego stanu.
No zdecydowanie masz rację. Bandaże poprawię ... jakoś to przegapiłem.
Dlatego właśnie tak cenne są opinie i rady innych modelarzy. Sami często przegapiamy rzeczy oczywiste.
Pióra resorów faktycznie są zbyt proste. To błąd z wycinanki, a ja tego w odpowiednim momencie nie poprawiłem. Potem to już było zbyt późno. W drugim wagonie zrobię korektę. Mam to w notatkach.
Dzięki za zainteresowanie i miłe słowo.
Czekam cierpliwie na kolejną Twoją relację. Tak jak powiedziałem w Lublinie, niedługo ruszam z budową Od2. Relacja będzie tym razem od początku i dokładniejsza. Mam już stosowną dokumentację.
Pozdrawiam serdecznie.
PS. Jeśli pamiętasz, to ... dach w OL 49 też już doprowadziłem do odpowiedniego stanu.
Witam
Miejsce zostało wcześniej przygotowane. Na wystawie w Lublinie koledzy modelarze dziwili się dlaczego zrobiłem 1,5 metrowe torowisko do Ol49. Całe torowisko zamocowane jest do ściany jak półka. Oczywiście zrobię fotkę.
Cieszę się, że autorowi model się podoba. To mobilizuje do dalszej pracy.
Drugi wagon będzie do Od2. Liczę na odwiedziny w trakcie trwania relacji z budowy.
A tak przy okazji. Jestem właśnie w trakcie analizowania dokumentacji Od2 i wycinanki. Dzięki Kierowniku, że opracowałeś ten model. Jest piękny. Mam nadzieję, że podołam.
Pozdrawiam
Miejsce zostało wcześniej przygotowane. Na wystawie w Lublinie koledzy modelarze dziwili się dlaczego zrobiłem 1,5 metrowe torowisko do Ol49. Całe torowisko zamocowane jest do ściany jak półka. Oczywiście zrobię fotkę.
Cieszę się, że autorowi model się podoba. To mobilizuje do dalszej pracy.
Drugi wagon będzie do Od2. Liczę na odwiedziny w trakcie trwania relacji z budowy.
A tak przy okazji. Jestem właśnie w trakcie analizowania dokumentacji Od2 i wycinanki. Dzięki Kierowniku, że opracowałeś ten model. Jest piękny. Mam nadzieję, że podołam.
Pozdrawiam