[R] Francuski czołg lekki Renault FT - 1917r

wszystko o modelach kartonowych

Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hellios
x 1

[R] Francuski czołg lekki Renault FT - 1917r

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Hellios »

Witam wszystkich po dość długiej przerwie. W międzyczasie dużo sie w moim życiu zmieniło, tj. ożeniłem się i dochowałem się potomstwa. Młody z ciekawością przygląda się kleju i skalpelowi, więc jest szansa, "że będą z niego ludzie" Rozpocząłem również latanie samolotami RC. Mimo wszystko pasja do modelarstwa kartonowego nie przeminęła. Na razie nie podejmuje się skończenia relacji z Bradleyem i M35, ale leżą sobie oba model w zaciszu i czekają na "lepsze czasy"
Mam natomiast zamiar skleić coś zupełnie innego, cos co za mną chodzi od kiedy zacząłem interesować się bronią pancerną.
Otóż jest to coś takiego:
Obrazek

A pomocą w tym przedsięwzięciu będzie coś takiego:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hellios
x 1

Model będzie klejony moim ulubionym sposobem czyli. na bazie wycinanki. Model GPM troszkę już wiekowy, nie jest może szczytowym osiągnięciem tego wydawnictwa, jest bardzo uproszczony, ale to właśnie daje możliwość do włożenia trochę z własnej inwencji.
Lepienie zacząłem od gąsek. Kleje po jednym ogniwku dziennie coby nie zbrzydło :]

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zacząłem również zabawę z kołami napędowymi mają wyglądać tak:
Obrazek

A na razie wyglądają tak:
Obrazek

Na dzień obecny to tyle cdn.
klekacz

Post autor: klekacz »

Witam.

Ładnie się to wszystko zapowiada :) Powodzenia w dalszej pracy. Będę się przyglądał.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kek

Post autor: kek »

Rozkładam i ja swoje krzesełko i popodglądam relację. Gąski wyszły smakowicie. Proszę o ciąg dalszy...
Awatar użytkownika
Padawan

Post autor: Padawan »

Witam. Ciekawy temat. Lubię takie potworki/maszkarki. Czekam na kolejne odsłony relacji. Ps jakimi farbami malujesz gąski? Sam zastanawiam się nad takim kolorem, który będzie wyglądał względnie naturalnie a u Ciebie wygląda to ładnie.
Бей фашистскую гадину!
Awatar użytkownika
JaCkyL
x 2

Post autor: JaCkyL »

Jakiś czas temu poważnie zastanawiałem się nad klejeniem tego modelu, właśnie w takiej formule, jaka Ty prezentujesz. Nazbierałem nawet sporo materiałów, więc jeżeli jesteś zainteresowany to odezwij się na gg lub PW. Życzę powodzenia :!:
Pozdrawiam :pice:
Awatar użytkownika
Hellios
x 1

Dziękuję za zainteresowanie.

Padawan: ogniwka pomalowałem wstępnie mieszanką 50%/50% czarną i srebrną farbką Humbrola Nie jest to jednak malowanie ostateczne gdyż model będzie "brudzony", więc ostateczny kolor będzie bardziej "ziemisty"

Jackyl: Dziękuję za propozycje, ja też dość gruntownie przygotowałem się do budowy i jak na razie mam wszystko co potrzebne. Jak gdzieś ugrzęznę będę pamiętał o twojej ofercie

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ