Witam wszystkich po dość długiej przerwie. W międzyczasie dużo sie w moim życiu zmieniło, tj. ożeniłem się i dochowałem się potomstwa. Młody z ciekawością przygląda się kleju i skalpelowi, więc jest szansa, "że będą z niego ludzie" Rozpocząłem również latanie samolotami RC. Mimo wszystko pasja do modelarstwa kartonowego nie przeminęła. Na razie nie podejmuje się skończenia relacji z Bradleyem i M35, ale leżą sobie oba model w zaciszu i czekają na "lepsze czasy"
Mam natomiast zamiar skleić coś zupełnie innego, cos co za mną chodzi od kiedy zacząłem interesować się bronią pancerną.
Otóż jest to coś takiego:
A pomocą w tym przedsięwzięciu będzie coś takiego:
[R] Francuski czołg lekki Renault FT - 1917r
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Model będzie klejony moim ulubionym sposobem czyli. na bazie wycinanki. Model GPM troszkę już wiekowy, nie jest może szczytowym osiągnięciem tego wydawnictwa, jest bardzo uproszczony, ale to właśnie daje możliwość do włożenia trochę z własnej inwencji.
Lepienie zacząłem od gąsek. Kleje po jednym ogniwku dziennie coby nie zbrzydło :]
Zacząłem również zabawę z kołami napędowymi mają wyglądać tak:
A na razie wyglądają tak:
Na dzień obecny to tyle cdn.
Lepienie zacząłem od gąsek. Kleje po jednym ogniwku dziennie coby nie zbrzydło :]
Zacząłem również zabawę z kołami napędowymi mają wyglądać tak:
A na razie wyglądają tak:
Na dzień obecny to tyle cdn.
Dziękuję za zainteresowanie.
Padawan: ogniwka pomalowałem wstępnie mieszanką 50%/50% czarną i srebrną farbką Humbrola Nie jest to jednak malowanie ostateczne gdyż model będzie "brudzony", więc ostateczny kolor będzie bardziej "ziemisty"
Jackyl: Dziękuję za propozycje, ja też dość gruntownie przygotowałem się do budowy i jak na razie mam wszystko co potrzebne. Jak gdzieś ugrzęznę będę pamiętał o twojej ofercie
Pozdrawiam
Padawan: ogniwka pomalowałem wstępnie mieszanką 50%/50% czarną i srebrną farbką Humbrola Nie jest to jednak malowanie ostateczne gdyż model będzie "brudzony", więc ostateczny kolor będzie bardziej "ziemisty"
Jackyl: Dziękuję za propozycje, ja też dość gruntownie przygotowałem się do budowy i jak na razie mam wszystko co potrzebne. Jak gdzieś ugrzęznę będę pamiętał o twojej ofercie
Pozdrawiam