Holownik Banckert z Billing Boats [Relacja]
Moderator: kartonwork
Mam takie malutkie pytanie do modelarzy. Czy używał ktoś farby z Model Master o dziwnej nazwie „Dragon white” . Jest to niby biały pół mat. Taki właśnie kolor potrzebuje. Kupiłem sobie jedna na próbę. Jeszcze nie malowałem nią bo boje się ze wyjdzie mi z tego jakiś szary sprzedawca mówił że modelarze używają to tak samo jak White semi gloss.
pozdrawiam
W wolnych chwilach udało mi się zrobić parę drobiazgów:
Na początek wiozłem się za drzwi do sterówki z fotek widać ze są one drewniane
No to Billing daje drewniane :P cosik takiego
Moje wyglądają tak :
Będąc już przy elementach z drewna zrobiłem skrzynie które są na dachu środkowej nadbudówki, w nowszym wydaniu tej jednostki w ich miejscu są ratunkowe tratwy. No ale „Banckert” ma tam drewniane skrzynie jak widać poniżej
No więc zrobiłem coś takiego:
A na koniec lampy pozycyjne:
Chce zrobić oczywiście z diodami
Na początek wiozłem się za drzwi do sterówki z fotek widać ze są one drewniane
No to Billing daje drewniane :P cosik takiego
Moje wyglądają tak :
Będąc już przy elementach z drewna zrobiłem skrzynie które są na dachu środkowej nadbudówki, w nowszym wydaniu tej jednostki w ich miejscu są ratunkowe tratwy. No ale „Banckert” ma tam drewniane skrzynie jak widać poniżej
No więc zrobiłem coś takiego:
A na koniec lampy pozycyjne:
Chce zrobić oczywiście z diodami
pozdrawiam
Witam
Odświeżam troszkę relacje i wrzucam jeszcze ciepłe fotki ;P
Jako, że nazbierało mi się już trochę drobnicy i większych części musiałem kilka z nich pomalować a efekt poniżej.
Pałąk, troszkę czasu zeszło aby wyglądał jak widać. Jeden z nielicznych elementów wykonanych z Billingowskiego drewna, szpachlowanie i szlifowanie zajęło kilka dni i to wystarczy aby przeklnąć sklejkę, drewno itp. a inwestować „siły” w polistyren
Tutaj trochę czarnego złomu
No i czas na umeblowanie sterówki
Taki stołeczek chyba mu jeszcze kółeczka dorobię ;P
Komplet do jadalni He He :P wybaczcie ze taki prosty ale to z IKEA’i
pulpit sterowniczy na razie goły bez zegarów drążków i światełek , ta skrzynia przypominająca telewizor to monitor, potem się wydrukuje jakiś obrazeczek na ekranik :P
a tak to mniej więcej będzie wyglądało
a poniżej już wziąłem się z gniazdo obserwacyjne , wstępnie tyle mam choć pewnie coś jeszcze wymyślę do tego
Odświeżam troszkę relacje i wrzucam jeszcze ciepłe fotki ;P
Jako, że nazbierało mi się już trochę drobnicy i większych części musiałem kilka z nich pomalować a efekt poniżej.
Pałąk, troszkę czasu zeszło aby wyglądał jak widać. Jeden z nielicznych elementów wykonanych z Billingowskiego drewna, szpachlowanie i szlifowanie zajęło kilka dni i to wystarczy aby przeklnąć sklejkę, drewno itp. a inwestować „siły” w polistyren
Tutaj trochę czarnego złomu
No i czas na umeblowanie sterówki
Taki stołeczek chyba mu jeszcze kółeczka dorobię ;P
Komplet do jadalni He He :P wybaczcie ze taki prosty ale to z IKEA’i
pulpit sterowniczy na razie goły bez zegarów drążków i światełek , ta skrzynia przypominająca telewizor to monitor, potem się wydrukuje jakiś obrazeczek na ekranik :P
a tak to mniej więcej będzie wyglądało
a poniżej już wziąłem się z gniazdo obserwacyjne , wstępnie tyle mam choć pewnie coś jeszcze wymyślę do tego
pozdrawiam
-
- x 1
Widzę, że Tomek pochwalił się wypasionymi armatkami wodnymi, nie mogę być gorszy i tez pokażę co ostatnio zmajstrowałem
Moje armatki nie psikają i są dość skromne w sumie lata 60’te więc są jakie są, a i fotek nie miałem tylko takie z lupa ;/. Mam dorobione jeszcze stojaki na armatki ale zrezygnuje z nich bo na 10 fotkach nie widzę owych a na jednej zdaje mi się ze są więc olewka ;P ( brakuje jeszcze dysz ;P)
Tutaj sobie taki kompasie wystrugałem brakuje jeszcze tarczy kompasu/busoli i szybki
No a na deser skończona już winda kotwiczna z hamulcami hydraulicznymi , no i pomalowana
A teraz bawię się z schodkami
Moje armatki nie psikają i są dość skromne w sumie lata 60’te więc są jakie są, a i fotek nie miałem tylko takie z lupa ;/. Mam dorobione jeszcze stojaki na armatki ale zrezygnuje z nich bo na 10 fotkach nie widzę owych a na jednej zdaje mi się ze są więc olewka ;P ( brakuje jeszcze dysz ;P)
Tutaj sobie taki kompasie wystrugałem brakuje jeszcze tarczy kompasu/busoli i szybki
No a na deser skończona już winda kotwiczna z hamulcami hydraulicznymi , no i pomalowana
A teraz bawię się z schodkami
pozdrawiam
Odkujesz się Tomku
A tak na serio nie spuszczam się aż tak nad tym modelem w prawdzie miał być to model zrobiony na szybko by sobie popływać w wakacje . Jest to mój pierwszy RC więc nie mam Aż takiego doświadczenia by odstawiać tu cudeńka . Miało być prosto z pudełeczka ale jak zobaczyłem twoje relacje Tomku i Grzegorza zwątpiłem w to co mam w skrzynce . Żal mi się zrobiło i postanowiłem trochę podorabiać , z tego trochę zrobiło się dość sporo a to dlatego ze tak jak już wspomniałem po namowie Grzesia wypierniczyłem całą sklejkę a w trakcie budowy i niektóre mosiężne części i robie po swojemu ale zgodnie z logiką i fotkami w Realu, nic z kosmosu
A tak na serio nie spuszczam się aż tak nad tym modelem w prawdzie miał być to model zrobiony na szybko by sobie popływać w wakacje . Jest to mój pierwszy RC więc nie mam Aż takiego doświadczenia by odstawiać tu cudeńka . Miało być prosto z pudełeczka ale jak zobaczyłem twoje relacje Tomku i Grzegorza zwątpiłem w to co mam w skrzynce . Żal mi się zrobiło i postanowiłem trochę podorabiać , z tego trochę zrobiło się dość sporo a to dlatego ze tak jak już wspomniałem po namowie Grzesia wypierniczyłem całą sklejkę a w trakcie budowy i niektóre mosiężne części i robie po swojemu ale zgodnie z logiką i fotkami w Realu, nic z kosmosu
pozdrawiam
Ale rzeźnia, poprostu masakra... Ta winda kotwiczna spowodowała u mnie dosyć długą inercję umysłową i konieczność, przemyślenia swojej modelarskiej egzystencji od początku ;)
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100