GRAND PRIX Kartonwork 2008 - nominacje

wszystko o modelach kartonowych

Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork

Awatar użytkownika
admin
x 1

GRAND PRIX Kartonwork 2008 - nominacje

Post autor: admin »

Powtórzę za Pawłem z zeszłego roku...

Trochę spóźniony ale rusza coroczny konkurs na model roku wykonany na tym forum.
Stałym bywalcom nie muszę nic tłumaczyć, nowych zaś proszę o zapoznanie się z regulaminem zabawy.
W tym wątku nominujemy modele, których budowa została zakończona w zeszłym roku i naszym zdaniem zasługują na ten tytuł. Przypominam, że z przyczyn oczywistych model roku to nie tylko techniczne wykonanie modelu, ale także jego prezentacja, podejście modelarza ect.
Nominacje może zgłaszać każdy uczestnik forum.
Zgłoszenie polega na wklejeniu w tym wątku fotki (lub odnośnika do fotki) wybranego modelu i odnośnika do relacji, w której jest opisana budowa. Będzie to czytelne dla wszystkich.

Zgłoszenie bezlinkowe i bez fotki nie będą przyjmowane !!!!

Nominacje trwają do końca maja
Zatem zaczynamy ....
Awatar użytkownika
Sicore
x 41

Post autor: Sicore »

Nominuję siebie za cokolwiek ha ha ha.
Nie pamiętam jakie modele skończyłem w 2008, więc nominuję wujka Laszla, za Bf-109F/4 troop

Obrazek
ZŁO SQUAD

Samuraj nie ma celu, tylko drogę.
Ki-61 . I-16 typ10 . MS.406 C1 . Bf-109D
Janek

Post autor: Janek »

Ja mam dwie nominacje:
- model parowozu towarowego Ty-2 wykonanego przez Precyzyjnego

Obrazek

model czołgu PzKpfw IV w wykonaniu

Obrazek
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr maja 06 2009, 10:16 przez Janek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marzen

Post autor: Marzen »

Ja również mam dwie nominacje:

Spitfire Mk.IX wykonany przez Łukasza K.

Obrazek

oraz Focke Fulfa 190 wykonanego przez Laszlika

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr maja 06 2009, 9:57 przez Marzen, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Varran

Post autor: Varran »

EDIT:

Po słusznej uwadze, wykasowuje swoją propozycję co do Szczuki, po prostu nie zauważyłem że wpiś galerii autora faktycznie pochodzi z grudnia 2007, pozostaje tylko przy nominacji Kalmara.

Moja propozycja to: SSBN Delta III class

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr maja 06 2009, 19:46 przez Varran, łącznie zmieniany 2 razy.
Jesteśmy otoczeni?!
Wspaniale!!! Możemy atakować we wszystich kierunkach!!!
Awatar użytkownika
zxcvbnm1971

Post autor: zxcvbnm1971 »

Obrazek
"Trochę więcej wiedzy oświeci naszą drogę" Yoda
Awatar użytkownika
laszlik
x 112

Post autor: laszlik »

No to ja tradycyjnie nominuję wujka Sikora za Fw-190
viewtopic.php?t=11951
Obrazek
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?

ZŁO SQUAD
Patrykus

Post autor: Patrykus »

Koledzy nie dokładajcie adminowi i modom pracy. Stosujcie się do "wytycznych" tej zabawy, a wtedy Wasze nominacje się "nie zmarnują".

Zakończenie relacji z budowy to wtedy, gdy autor pokazał finałowe zdjęcia gotowego modelu, albo napisał coś w stylu " to już koniec relacji", a nie kiedy jest ostatni wpis w relacji. Uważajcie na daty zakończenia, żeby nominować relacje, które zakończyły się w roku 2008, nie wcześniej i nie później.

Varran - okręt 971 Szczuka w wykonaniu strk jest z pewnością pięknym modelem, ale jego budowa została zakończona w grudniu 2007, więc nie łapie się do roku 2008.

Z kolei pierwsze dwie nominacje zxcvbnm1971 też chyba się nie łapią, bo tytułowa diorama Mundzia nie została jeszcze ukończona. Autor zrobił trzy elementy, ale nie pokazał jeszcze całości.

Przepraszam, że jestem taki skrupulatny, ale przez lata byłem Głównym Księgowym.

pozdrawiam
Patryk
Ostatnio zmieniony śr maja 06 2009, 20:03 przez Patrykus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jezier

Post autor: Jezier »

A oto moja propozycja T-34\76 m.43 w wykonaniu Pana Kriztozza
Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz maja 24 2009, 0:49 przez Jezier, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
zxcvbnm1971

Post autor: zxcvbnm1971 »

Patrykus pisze:Z kolei pierwsze dwie nominacje zxcvbnm1971 też chyba się nie łapią, bo tytułowa diorama Mundzia nie została jeszcze ukończona. Autor zrobił trzy elementy, ale nie pokazał jeszcze całości.
A gdzie jest nominowana diorama? Ja widzę tylko drugi (Pon Lut 04 2008, 11:32: "Witam w odkurzonym wątku (ale musiałem się naszukać). Okazja podwójna. Po pierwsze coś dorobiłem, po drugie koniec przy kubełku roboty.") i trzeci (Pon Lut 04 2008, 11:12: "Skoro piszę, to znaczy, że antena na miejscu i pepitank skończony. Dlatego parę fotek finalnych. Możecie sobie popatrzeć i popsioczyć. Laughing") element jako samodzielne modele :)
Obrazek
"Trochę więcej wiedzy oświeci naszą drogę" Yoda
Zablokowany