Dozowanie klejów
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Dozowanie klejów
Witam. Jestem początkującym modelarzem na swoim koncie mam 1 model i 3 w drodze:)
Mam pewne pytanie odnośnie dozowania klejów. Używam zarówno kleju polimerowego (ciągnie się) jak i szewskiego (testuje każdy i jakoś się zdecydować nie mogę). Do dozowania ich używam strzykawek, niestety najgrubsze igły dostępne w aptekach szybko się zatykają i jestem zmuszony używać ich bez igieł.
Czy zna ktoś może jakiś inny lepszy sposób na dozowanie klejów?
Mam pewne pytanie odnośnie dozowania klejów. Używam zarówno kleju polimerowego (ciągnie się) jak i szewskiego (testuje każdy i jakoś się zdecydować nie mogę). Do dozowania ich używam strzykawek, niestety najgrubsze igły dostępne w aptekach szybko się zatykają i jestem zmuszony używać ich bez igieł.
Czy zna ktoś może jakiś inny lepszy sposób na dozowanie klejów?
- Szydercza Gała
- x 169
Nadepnij na tubkę to Ci wyleci
A tak poważnie lepsze są wykałaczki lub kawałki papieru, z reszta każdy ma swoją metodę...
Jak koniecznie chcesz igłę to idź i kup sobię taką jaką kłuje się w d... konia, albo użyj takiej do pompowania piłek
A tak poważnie lepsze są wykałaczki lub kawałki papieru, z reszta każdy ma swoją metodę...
Jak koniecznie chcesz igłę to idź i kup sobię taką jaką kłuje się w d... konia, albo użyj takiej do pompowania piłek
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
-
- x 1
Nie... no nie wierzę Zalogowałeś się na forum ,zadając pytanie , czym masz nakładać sobie klej ?????? No chyba nie grabiami i nie stołem bilardowym w klubie miłośników chińskich ręczników !!!! Ma Ci ktoś odpowiadać że :
-wykałaczką
-szpilką
-krawiecą szpilką
-drucikiem
-drucikiem ze spinacza biurowego
-mosiężnym drucikiem
-bardzo cienkim drucikiem od bezpiecznika
-drucikiem miedzianym
-drucikiem stalowym
-cienkim drucikiem
-nie aż tak cienkim drucikiem
-trochę grubszym drucikiem
-wykałaczką złamaną w pół
-jak nie ma wykałaczki to zapałką
-zaostrzoną zapałką
itp itd ?
Weź się w garść ...Thewalldi ... No jeszcze bym zrozumiał widząc po raz półmilionowy pytanie "jakim klejem mam zlepić " ...
P.S. Potrzymaj igłę nad zaplaniczką - to się odetka ....
-wykałaczką
-szpilką
-krawiecą szpilką
-drucikiem
-drucikiem ze spinacza biurowego
-mosiężnym drucikiem
-bardzo cienkim drucikiem od bezpiecznika
-drucikiem miedzianym
-drucikiem stalowym
-cienkim drucikiem
-nie aż tak cienkim drucikiem
-trochę grubszym drucikiem
-wykałaczką złamaną w pół
-jak nie ma wykałaczki to zapałką
-zaostrzoną zapałką
itp itd ?
Weź się w garść ...Thewalldi ... No jeszcze bym zrozumiał widząc po raz półmilionowy pytanie "jakim klejem mam zlepić " ...
P.S. Potrzymaj igłę nad zaplaniczką - to się odetka ....
I te wszystkie metody już próbowałem:) i jak na razie najlepsza jest mała strzykawka nakładam dokładnie tyle ile kleju chce i mam dość duża precyzją którą mogę zwiększyć zakładając igłę, pozatym klej w strzykawce nie zasycha (robi się korek z kleju i dalej nie idzie)
A pytanie zadałem bo może ktoś ma jakiś inny lepszy system, albo oceni mój ze strzykawką:)
Przy polimerowym system z zapalniczką się nie sprawdza, przy szewskim jak się zatka to spróbuję. Zresztą nie widzę zabaw z zapalniczką i klejami łatwopalnymi nad stołem zawalonym kartonem:)
Samo forum od jakiegoś czasu już obserwuje:)
A pytanie zadałem bo może ktoś ma jakiś inny lepszy system, albo oceni mój ze strzykawką:)
Przy polimerowym system z zapalniczką się nie sprawdza, przy szewskim jak się zatka to spróbuję. Zresztą nie widzę zabaw z zapalniczką i klejami łatwopalnymi nad stołem zawalonym kartonem:)
Samo forum od jakiegoś czasu już obserwuje:)