Witam
Przedstawiam pierwsze zdjątka gotowego modelu pieknego parowozu Pm2-34 w skali 1:25 - model ukaże się nakładem wydawnictwa ANGRAF
Model dość pracochłonny - szczególnie wózki w tendrze.
Model jest dość uszczegółowiony - przeglądając inne wydane modele- myśle że jest jednym z najbardziej uszczegółowionych modeli kolejowych jakie się ukażą.
Projekt zawiera dużo rysunków pozwalających skleić model bez sięgania do zdjęć.
Był to jeden z najbardziej pracochłonnych modeli jakie skleiłem - budowa zajęła mi ponad rok - w porównaniu do innych modeli które sklejałem w 6 m-cy .
Jestem zadowolony z efektów jakie wyszły - choć jak zawsze wiele rzeczy zrobiłbym lepiej
A teraz pierwsze fotki na szybko.
Następne zdjęcia zrobię przy lepszym oświetleniu i może w plenerze.
Wszelkie sugestie są mile widziane - aktualnie opracowuje wszelkie sugestie i informacje o błędach do autorów projektu aby nanieśli poprawki przed wydaniem.
*[Galeria/Kolej] Parowóz Pm2-34 1:24 ANGRAF
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Maverick33
- x 4
*[Galeria/Kolej] Parowóz Pm2-34 1:24 ANGRAF
Na warsztacie
Sm48 1:25 - 100-%
Parowóz Ty51 - 60%
Jelcz P662D.43 1:25 - 100%
Sm48 1:25 - 100-%
Parowóz Ty51 - 60%
Jelcz P662D.43 1:25 - 100%
Witaj
Piękny parowóz, świetny projekt ... już czekam na wydanie modelu. Gratuluję ukończenia ... wiem ile trzeba włożyć pracy i cierpliwości w budowę takiego parowozu. Jako tester masz możliwość przekazania sugestii wydawcy. Błagam ... tylko bez druku cyfrowego.
Pozdrawiam
Piękny parowóz, świetny projekt ... już czekam na wydanie modelu. Gratuluję ukończenia ... wiem ile trzeba włożyć pracy i cierpliwości w budowę takiego parowozu. Jako tester masz możliwość przekazania sugestii wydawcy. Błagam ... tylko bez druku cyfrowego.
Pozdrawiam
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
Super model
Może warto dodać kilka różnych numerów bocznych.
Ja mam Pm'ę w skali 1:87 z nieszczęsnego Revell'a.
Co do druku cyfrowego to kruszący się toner jest najgorszy. Częściowo zniwelowałem ten problem lakierując papier przed wycięciem (własne modyfikacje kontenerów z Kartonowego Fana). Jako eksperyment zastosowałem zwykły lakier matowy Humbrola.
Może warto dodać kilka różnych numerów bocznych.
Ja mam Pm'ę w skali 1:87 z nieszczęsnego Revell'a.
Co do druku cyfrowego to kruszący się toner jest najgorszy. Częściowo zniwelowałem ten problem lakierując papier przed wycięciem (własne modyfikacje kontenerów z Kartonowego Fana). Jako eksperyment zastosowałem zwykły lakier matowy Humbrola.
Pozdrawiam
Arghon
Arghon