Uwagi n/t głosowania w Grand Prix Kartonwork
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Uwagi n/t głosowania w Grand Prix Kartonwork
Ostatnimi dniami zauważyłem dziwne zjawisko rejestrowania się na forum nowych użytkowników tylko w celu oddania głosu w Grand Prix. Idąc dalej tym tropem postanowiłem troszkę bliżej przyjrzeć się temu zjawisku i jakież było moje zdziwienie gdy okazało się po sprawdzeniu tych właśnie osób w głosowaniu że głosując na różne modele istnieje dziwna prawidłowość że każda z tych osób oddała maksymalną ilość punktów na ten sam model co więcej, sprawdzenie numerów IP wskazuje że ci forumowicze pochodzą z jednego miejsca w w kraju
Nie będę wskazywał na ten konkretny model, który ostatnimi dniami dostaje taką ilość punktów (chętni mogą to sobie sami sprawdzić) oraz skąd głosujący pochodzą ale sytuacja ta jest skromnie mówiąc żenująca. Wiem że nie powinno się zmieniać zasad konkursu i całego głosowania w czasie jego trwania ale też nie powinno dopuszczać się sytuacji która może doprowadzić do wypaczenia wyników Grand Prix.
Nie będę wskazywał na ten konkretny model, który ostatnimi dniami dostaje taką ilość punktów (chętni mogą to sobie sami sprawdzić) oraz skąd głosujący pochodzą ale sytuacja ta jest skromnie mówiąc żenująca. Wiem że nie powinno się zmieniać zasad konkursu i całego głosowania w czasie jego trwania ale też nie powinno dopuszczać się sytuacji która może doprowadzić do wypaczenia wyników Grand Prix.
- Precyzyjny
- x 25
Może jakiś "przyjemniaczek" poprosił, by cała klasa na niego zagłosowała albo znajomi. Co prawda nie naruszyli oni regulaminu, ale zmienia to istotnie sens i wynik tej zabawy.
Ja bym poszedł dalej i wprowadził regułę, że w Grand Prirx za XXXX rok mogą brać udział tylko te osoby, które zostały zarejestrowane do 31 grudnia XXXX roku i są czynnym uczestnikami forum, czyli mają po ileś tam wpisów.
Ja bym poszedł dalej i wprowadził regułę, że w Grand Prirx za XXXX rok mogą brać udział tylko te osoby, które zostały zarejestrowane do 31 grudnia XXXX roku i są czynnym uczestnikami forum, czyli mają po ileś tam wpisów.
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Jestem lekko zszokowany. Przed laty uprawiałem morskie żeglarstwo regatowe i wiele biegów długodystansowych przebiegało zarówno dniem jak i nocą. Boje nawrotne często stanowiły obiekty morskie odległe od brzegu o dziesiątki mil i docierało się do nich w nocy. W zasięgu wzroku nie było żywego ducha, ciemność jak u murzyna w d... a i tak nikomu nie przyszło do głowy by skrócić sobie drogę i nie ominąć boi. Honor żeglarski liczył się ponad wszystko. Jakże skacowany musi być ktoś kto ma świadomość łamania reguł gry. Współczuję takiej osobie.
-
- x 1