Siemanos.
Właśnie udało mi się skończyć model kościoła parafialnego w Porąbce. Jest to powiększenie modelu wydanego przez ORLIKA, tegoż właśnie kościoła. Oryginalnie model był wydany w skali 1:150, a ja zdecydowałem się na powiększenie go do skali 1:100. Dzięki uprzejmości Wydawcy, który przesłał mi sporo fotek budowli mogłem dodać od siebie kilka elementów. Z niektórych fragmentów modelu jestem bardzo zadowolony, a niektóre mi nie wyszły i mam tego świadomość. Następnym razem postaram się wyciągnąć wnioski z tych niedociągnięć i powinno wyjść lepiej.
Tak się prezentuje w całości.
Bryła główna kościoła.
Widoki na wieżę.
Kilka szczegółów.
Ja z moim modelem, dla pokazania skali.
Teraz pozostało mi wykonanie oświetlenia wnętrza i różnych elementów wyposażenia zewnętrznego: krzyża, figurki świętego, klombów z kwiatami, kapliczki, murków, słupków, schodów trawników i jakiejś roślinności. Nie wiem jak to długo potrwa, bo mam trochę napięty grafik w te wakacje, ale będę się starał.
*[Galeria/Budynek] Kościół parafialny w Porąbce - powiększony ORLIK
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Bartosz B.
- x 7
- Precyzyjny
- x 25
Czarek gratuluję modelu i zdjęcia tygodnia. Model bardzo ładnie zrobiony, czysto i starannie. I chociaż nie jest malowany, to na zdjęciu daje złudzenie rzeczywistego obiektu, a nie modelu. Twoje modele budowli dorównują Twoim modelom kolejowym, widać, że łączy je jedna pasja. Czy wybierasz się z tym modelem na konkurs do Goleniowa ?
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Siemanos.
Bardzo wszystkim dziękuję za miłe słowa i docenienie mojej pracy. To naprawdę miłe.
Administracji dziękuję za "Fotkę tygodnia". To akurat niezwykle motywujące.
Precyzyjny, pewnie się wybiorę z nim do Goleniowa, ale nie wiem czy pojedzie tak jak teraz jako "golas" czy uda mi się zdążyć ze zrobieniem podstawy ... oj chciałbym tę podstawę do października skończyć. Niestety w tym roku wakacje i wrzesień zapowiadają mi się remontowo i przeprowadzkowo, więc różnie to może być.
Jeszcze raz WSZYSTKIM dziękuję.
[EDIT]
Tak jak planowałem wykonałem oświetlenie wnętrza za pomocą kilku diodek i 2 „paluszków”.
Diodki zostały rozmieszczone w następujący sposób:
Natomiast świeci to tak. Przepraszam za jakość zdjęć, ale tego typu fotki nie jest tak łatwo zrobić. W rzeczywistości podświetlenie nie jest aż tak intensywne i wygląda całkiem znośnie.
No i czas na galerię końcową.
Miło mi Was poinformować, że model ten zdobył złoty medal w swojej kategorii oraz puchar za najlepszy model na Konkursie „Budujemy świat w miniaturze” GDAŃSK 2010.
Bardzo wszystkim dziękuję za miłe słowa i docenienie mojej pracy. To naprawdę miłe.
Administracji dziękuję za "Fotkę tygodnia". To akurat niezwykle motywujące.
Precyzyjny, pewnie się wybiorę z nim do Goleniowa, ale nie wiem czy pojedzie tak jak teraz jako "golas" czy uda mi się zdążyć ze zrobieniem podstawy ... oj chciałbym tę podstawę do października skończyć. Niestety w tym roku wakacje i wrzesień zapowiadają mi się remontowo i przeprowadzkowo, więc różnie to może być.
Jeszcze raz WSZYSTKIM dziękuję.
[EDIT]
Tak jak planowałem wykonałem oświetlenie wnętrza za pomocą kilku diodek i 2 „paluszków”.
Diodki zostały rozmieszczone w następujący sposób:
Natomiast świeci to tak. Przepraszam za jakość zdjęć, ale tego typu fotki nie jest tak łatwo zrobić. W rzeczywistości podświetlenie nie jest aż tak intensywne i wygląda całkiem znośnie.
No i czas na galerię końcową.
Miło mi Was poinformować, że model ten zdobył złoty medal w swojej kategorii oraz puchar za najlepszy model na Konkursie „Budujemy świat w miniaturze” GDAŃSK 2010.