Renowacja samolotu JAK23 ze zbiorów muzeum Wojska Polskiego
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N., Aviator
Renowacja samolotu JAK23 ze zbiorów muzeum Wojska Polskiego
Witam,
Zapraszam na blog - http://www.jak23.pl na którym będę opisywał postępy dokonywane podczas renowacji samolotu JAK-23 ze zbiorów Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie.
pozdr.
sajmo
hhtp://www.jak23.pl
Zapraszam na blog - http://www.jak23.pl na którym będę opisywał postępy dokonywane podczas renowacji samolotu JAK-23 ze zbiorów Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie.
pozdr.
sajmo
hhtp://www.jak23.pl
Witaj,
Robimy to jako ochotnicy czyli mozna powiedziec ze hobbistycznie. Co do ludzi - wszyscy chetni z mojej firmy ktorzy maja ochtoe sprobowac cos zrobic :-) a nie tylko zajmowac sie praca. A poza tym w pracy jest sporo zapalencow ktorzy lubia samoloty :-) A i sama praca tez bliska - bo silniki odrzutowe :-)
Z tego co wiem muzeum jest otwarte na kazda pomoc, a szczegolnie przy odnawianiu lub konserwowaniu zbiorow. Wiem ze jest silna grupa osob ktora zajmuje sie sprzetem jezdzacym - czolgi, samochody opancerzone natomiast co do samolotow to jest/byl to problem.
Pozdr.
sajmo
Robimy to jako ochotnicy czyli mozna powiedziec ze hobbistycznie. Co do ludzi - wszyscy chetni z mojej firmy ktorzy maja ochtoe sprobowac cos zrobic :-) a nie tylko zajmowac sie praca. A poza tym w pracy jest sporo zapalencow ktorzy lubia samoloty :-) A i sama praca tez bliska - bo silniki odrzutowe :-)
Z tego co wiem muzeum jest otwarte na kazda pomoc, a szczegolnie przy odnawianiu lub konserwowaniu zbiorow. Wiem ze jest silna grupa osob ktora zajmuje sie sprzetem jezdzacym - czolgi, samochody opancerzone natomiast co do samolotow to jest/byl to problem.
Pozdr.
sajmo
Pierwszy kadlub juz jest
Witajcie, wczoraj po wielu tygodniach bojow wreszcie pojawil sie kadlub samolotu LIM-5. Mam nadzieje ze jeszcze w tym tygodniu przyjedzie druga maszyna - JAK23.
Zachecam do obserwacji postepow.
Sajmo
www.jak23.pl
Zachecam do obserwacji postepow.
Sajmo
www.jak23.pl
Juz jest :-)
I przyszlo :-) to na co czekalalismy tak dlugo ;_), przyjechal piekny kadlub Lima-5. Do tego pojawily sie oba skrzydla + czesci do JAKa23. Sam kadłub JAKa spodziewany jest w poniedziałek w nocy :-)
A oto co nas również czeka
Środek kokpitu wyglada na mocno zniszczony, wyraźnie widać brak tablicy przyrządów :-(
A oto co nas również czeka
Środek kokpitu wyglada na mocno zniszczony, wyraźnie widać brak tablicy przyrządów :-(
Jest i JAK23
Pojawila sie druga maszyna na ktora czekalem od miesiecy :-) OD poniedziałku czeka nas wytężona praca. Wiecej na --> www.jak23.pl
[/img][/url]
[/img][/url]