[Relacja] CWS T1 z Modelika - czyli gdzie moja kasa...
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[Relacja] CWS T1 z Modelika - czyli gdzie moja kasa...
Witajcie ludziska w mojej kolejnej relacyji.
Na warsztacik idzie CWS T1 - polski bankowóz do przewozu pieniędzy z lat 30-tych XX wieku - z wydawnictwa Modelik - autor Jan Kołodziej.
Na początek obowiązkowo okładka:
A dalej pierwsze postępy: rama, podłoga, zbiornik paliwa i ścianka między silnikiem a kabiną z dziurkami na okna.
I na dziś tyle. W niedługim czasie aktualizacja
Pozdrawiam
Na warsztacik idzie CWS T1 - polski bankowóz do przewozu pieniędzy z lat 30-tych XX wieku - z wydawnictwa Modelik - autor Jan Kołodziej.
Na początek obowiązkowo okładka:
A dalej pierwsze postępy: rama, podłoga, zbiornik paliwa i ścianka między silnikiem a kabiną z dziurkami na okna.
I na dziś tyle. W niedługim czasie aktualizacja
Pozdrawiam
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom
- Jacek Bula
Witam ponownie
Przedstawiam plon moich tygodniowych walk z modelem. Jest to super wypasiona jednostka napędowa, niezawodny silnik (cięzko uciekać przed napadem, jak się ma zawodny). A oto i on, ze wszystkimi swoimi kabelkami, niby świecami, wlotami i wylotami:
I jeszcze taka malutka niespodziewajka. Najważniejsza część pojazdu: SEJF:
Ot i skończyło się natenczas.
Pozdrawiam
Przedstawiam plon moich tygodniowych walk z modelem. Jest to super wypasiona jednostka napędowa, niezawodny silnik (cięzko uciekać przed napadem, jak się ma zawodny). A oto i on, ze wszystkimi swoimi kabelkami, niby świecami, wlotami i wylotami:
I jeszcze taka malutka niespodziewajka. Najważniejsza część pojazdu: SEJF:
Ot i skończyło się natenczas.
Pozdrawiam
Wakacje idą ku końcowi, a w relacji cisza.
Jakoś tak sie rozleniwiłem ostatnio.
Dlatego taki mały apgrejdzik. Poskładałem do kupy ramę, przednią ścianke i silnik, dodałem tablicę z cyferblatami i kilka wichajstrów przypodłogowych i na dziś wystarczy. Już niedługo cdn...
Pozdrawiam
Jakoś tak sie rozleniwiłem ostatnio.
Dlatego taki mały apgrejdzik. Poskładałem do kupy ramę, przednią ścianke i silnik, dodałem tablicę z cyferblatami i kilka wichajstrów przypodłogowych i na dziś wystarczy. Już niedługo cdn...
Pozdrawiam
Witam ponownie
W tempie jak na mnie ekspresowym dorobiłem takie dwa cusie widoczne na fotach poniżej. Są to: fajera zwana w niektorych politycznie poprawnych kręgach kierownicą oraz taka sakwa (???) pod nogami pasażera, która służyła zapewne do wyrzucania opakowań po BigMacach.
I tyle na tera
Pozdrawiam
W tempie jak na mnie ekspresowym dorobiłem takie dwa cusie widoczne na fotach poniżej. Są to: fajera zwana w niektorych politycznie poprawnych kręgach kierownicą oraz taka sakwa (???) pod nogami pasażera, która służyła zapewne do wyrzucania opakowań po BigMacach.
I tyle na tera
Pozdrawiam
Nie znam tego CWS-1 z Modelika, więc takie pytanie:
Z czego zrobiłeś te kraty antywłamaniowe, czy były one [może] we wycinance?
Z czego zrobiłeś te kraty antywłamaniowe, czy były one [może] we wycinance?
Budowałem na piasku/I zawaliło się.
Budowałem na skale/I zawaliło się.
Teraz budując, zacznę/Od dymu z komina.
/L. Staff/
MARINE TRAFFIC
Budowałem na skale/I zawaliło się.
Teraz budując, zacznę/Od dymu z komina.
/L. Staff/
MARINE TRAFFIC
- 19zbyniu95
Tomuel - kraty antywłamaniowe to fragment odpowiedniego materiału - jakaś firanka czy inny szmatek, których sporo mam swoim "śmietniku" modelarskim naklejony na kartonową ramkę
19zbyniu95 - trza podregulować gałki oczne, jak się przyjrzysz to widać, że nie na wszystkich oknach dobrze się naciągnęło, a fototrawione byłyby sztywne. Do okulisty marsz
19zbyniu95 - trza podregulować gałki oczne, jak się przyjrzysz to widać, że nie na wszystkich oknach dobrze się naciągnęło, a fototrawione byłyby sztywne. Do okulisty marsz