[Relacja] Su-47 "Berkut" HOBBY MODEL
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
O faktycznie, mea culpa - szkielet chyba mi przysłonił tę część relacji
Co możesz powiedzieć o tym lakierze? Nie pęka przy formowaniu, nie deformuje kartonu podczas nakładania? Czy po jego zastosowaniu kolory stają się bardziej nasycone?
Co możesz powiedzieć o tym lakierze? Nie pęka przy formowaniu, nie deformuje kartonu podczas nakładania? Czy po jego zastosowaniu kolory stają się bardziej nasycone?
teraz na macie: LTM-1040.2
a najlepsze modele dopiero przed nami :-)
pozdrawiam!
a najlepsze modele dopiero przed nami :-)
pozdrawiam!
to jest wodny lakier więc trochę karton faluje ale kłade go na noc pod matę i rano jest prościutki, lakier nie pęka i łatwo daje się formowac a kolory faktycznie staja się bardziej intesywne ale mi to nie przeszkadzaKroolo pisze:O faktycznie, mea culpa - szkielet chyba mi przysłonił tę część relacji
Mig-29 MM - ukończony
F-14 MM - ukończony
Su-47 - w hangarze
F-14 MM - ukończony
Su-47 - w hangarze
po skrzydłach postanowiłem zrobic dysze silników, każdą z dysz sklejałem w odmienny sposób, pierwszą skleiłem na pasek łączący i nie wyszła mi najlepiej, gdyz podczas dociskania paska powierzchnia silnika troche sie z deformowała drugi silnik sklejony był na styk i uważam że wyglada duzo lepiej, różnice widac na zdjęciach
środek silników jest aż za prosty
dlatego postanowiłem go trochę z tuningowac byc moze nie każdemu sie to spodoba ale ja uwazam że teraz dysze wygladaja duzo ciekawiej
kto zgadnie co włożyłem w srodek silników???
środek silników jest aż za prosty
dlatego postanowiłem go trochę z tuningowac byc moze nie każdemu sie to spodoba ale ja uwazam że teraz dysze wygladaja duzo ciekawiej
kto zgadnie co włożyłem w srodek silników???
Mig-29 MM - ukończony
F-14 MM - ukończony
Su-47 - w hangarze
F-14 MM - ukończony
Su-47 - w hangarze
no dzięki ale tu akurat sie nie wysiliłem, do środka dysz włożyłem plasitikowy pasek, który znajduje się pod korkiem na butelce 1,5 litrowej z wodą mineralną smakową - Nałęczowianka tylko musiałem pomalowac na czarno, a średnicą pasowały idealnie
Mig-29 MM - ukończony
F-14 MM - ukończony
Su-47 - w hangarze
F-14 MM - ukończony
Su-47 - w hangarze
dzis udało mi sie zrobic tylne stateczniki poziome
niestety nie udało mi się uniknąc błedu w postaci krowiego żebra na na lewym stateczniku od góry(foto ponizej)
częsci 36 (góra i dół) miały lekką tendencję do zapadania się więc wstawiłem tam dodatkowe wzmocnienia (widoczne na zdjęciu poniżej)zwłaszcza że bedą tam przyklejane radary (cz. 37,38)
niestety nie udało mi się uniknąc błedu w postaci krowiego żebra na na lewym stateczniku od góry(foto ponizej)
częsci 36 (góra i dół) miały lekką tendencję do zapadania się więc wstawiłem tam dodatkowe wzmocnienia (widoczne na zdjęciu poniżej)zwłaszcza że bedą tam przyklejane radary (cz. 37,38)
Mig-29 MM - ukończony
F-14 MM - ukończony
Su-47 - w hangarze
F-14 MM - ukończony
Su-47 - w hangarze