*[Relacja/Kolej] Parowóz osobowy Od2
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Witajcie
Pozostałe narzędzia się robią ... Może macie pomysł na brudną szmatę?
Pozdrawiam
Pozostałe narzędzia się robią ... Może macie pomysł na brudną szmatę?
Pozdrawiam
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
Witajcie
Warsztat się rozbudowuje ...
CDN
Warsztat się rozbudowuje ...
CDN
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Bardzo fajne narzędzia, tylko jakieś takie „duże“ w stosunku do skrzynki. No ale wychodzę z założenia, że zwracałeś uwagę na odpowiednie skalowanie.
A oto moja propozycja na „szmatę“; zrobiłem ze zużytej (naparzonej) torebeczki od herbaty (myślę, że można by też z bibułki papierosowej) i nieco pobrudziłem węglem (tabl. węgla medycznego). Wymiar ca. 1,5 x 1,5 cm, czyli w oryginale ca. 40 x 40 cm.
Serdeczne pozdrowienia
A oto moja propozycja na „szmatę“; zrobiłem ze zużytej (naparzonej) torebeczki od herbaty (myślę, że można by też z bibułki papierosowej) i nieco pobrudziłem węglem (tabl. węgla medycznego). Wymiar ca. 1,5 x 1,5 cm, czyli w oryginale ca. 40 x 40 cm.
Serdeczne pozdrowienia
Ostatnio zmieniony pn wrz 14 2009, 18:28 przez Heinrich Kosmala, łącznie zmieniany 1 raz.
Witajcie
Heinrich
Skrzynka ma wymiary 16X28 mm co w rzeczywistości daje 400X700.
Ten duży klucz i tak jest średni z zestawu. Największy ma 700 mm. Klucz "50" ma w rzeczywistości 460 co w skali daje 18,4 - dokładnie tak zrobiłem. Większa jest tylko grubość klucza bo dla 50-tki wychodzi 0,4
Zerknij tu http://plany.zonk.pl/Ty23/Ty23.26.Narze ... zynia.jpeg - to od Roberta.
Dzięki za pomysł na szmatę ... na Ciebie zawsze można liczyć.
Pozdrawiam
Heinrich
Skrzynka ma wymiary 16X28 mm co w rzeczywistości daje 400X700.
Ten duży klucz i tak jest średni z zestawu. Największy ma 700 mm. Klucz "50" ma w rzeczywistości 460 co w skali daje 18,4 - dokładnie tak zrobiłem. Większa jest tylko grubość klucza bo dla 50-tki wychodzi 0,4
Zerknij tu http://plany.zonk.pl/Ty23/Ty23.26.Narze ... zynia.jpeg - to od Roberta.
Dzięki za pomysł na szmatę ... na Ciebie zawsze można liczyć.
Pozdrawiam
niki widziałem Twoje Ol w zeszłym roku w Lublinie, zrobiło na mnie wrażenie, ładnie sklejony model, lecz niestety przy Ty Precyzyjnego nie prezentował się tak dobrze. Teraz jak oglądam Od2 to w przeciągu roku zrobiłeś niebywały postęp, bardzo mi tym imponujesz, a i śmiało mogę powiedzieć, że Od2 z całym osprzętem nie odstaje od Ty Mariusza. Gonisz najlepszego kolejarza i jak tak dalej pójdzie to go przegonisz
A tory po prostu bajka!! Patrze z nieukrywaną zazdrością!!
pozdrawiam
A tory po prostu bajka!! Patrze z nieukrywaną zazdrością!!
pozdrawiam
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
Witajcie
Turecki
Dzięki za zdjęcie toru ... przyda się ... do Px48 też. Gwoździe powbijam w skrzynkę ... jakoś tam mi ich brakuje. Zastanawiałem się jak je zrobić ... Z dedykacją dla Ciebie coś wykombinuję.
Rowin
To co napisałeś jest bardzo miłe i motywujące ... ale jeszcze litry kleju i metry kwadratowe kartonu ... Oleńka była pierwszym moim modelem kolejowym. Zrobiłem w niej tyle modelarskich baboli, że mam ogromną ochotę zrobić ją raz jeszcze ...
Hainrich
Szmatka jest w skrzynce pod piłą ... a piła z żyletki ...
Ostrze zrobione starym modelarskim sposobem ... tnie ... sprawdzałem.
Pozdrawiam serdecznie
Turecki
Dzięki za zdjęcie toru ... przyda się ... do Px48 też. Gwoździe powbijam w skrzynkę ... jakoś tam mi ich brakuje. Zastanawiałem się jak je zrobić ... Z dedykacją dla Ciebie coś wykombinuję.
Rowin
To co napisałeś jest bardzo miłe i motywujące ... ale jeszcze litry kleju i metry kwadratowe kartonu ... Oleńka była pierwszym moim modelem kolejowym. Zrobiłem w niej tyle modelarskich baboli, że mam ogromną ochotę zrobić ją raz jeszcze ...
Hainrich
Szmatka jest w skrzynce pod piłą ... a piła z żyletki ...
Ostrze zrobione starym modelarskim sposobem ... tnie ... sprawdzałem.
Pozdrawiam serdecznie
- Heinrich Kosmala
- x 169