*[Relacja/Kolej] Parowóz osobowy Od2
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Hurragan76
- Heinrich Kosmala
- x 166
Heinrich, żyletkę zamocuj np. w imadełku tak, by ostrze wystawało ponad szczęki. Potem uderzaj w nie (prostopadle) od góry nożem (lub czymś twardym i ostrym) - porobisz w ostrzu żyletki wgłębienia na kształt zębów piły.Heinrich Kosmala pisze: ostrze żyletki traktujemy brutalnie nożykiem robiąc taki niby brzeszczot.[/i]
- Heinrich Kosmala
- x 166
Witajcie
Turecki ... staram się uzupełniać braki w wiedzy kolejowej, jak widać z marnym skutkiem. Przybliż mi temat z tym cechowaniem podkładów kolejowych ... to bardzo ciekawe.
Pozdrawiam serdecznie
Turecki ... staram się uzupełniać braki w wiedzy kolejowej, jak widać z marnym skutkiem. Przybliż mi temat z tym cechowaniem podkładów kolejowych ... to bardzo ciekawe.
Pozdrawiam serdecznie
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
Witajcie
Tak to teraz wygląda. Zdjęcie trzecie ... ze specjalną dedykacją dla @metia, który zwrócił mi przy Oleńce słuszną uwagę na brak łubków przy złączu podpartym.
Pozdrawiam serdecznie
Tak to teraz wygląda. Zdjęcie trzecie ... ze specjalną dedykacją dla @metia, który zwrócił mi przy Oleńce słuszną uwagę na brak łubków przy złączu podpartym.
Pozdrawiam serdecznie
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
Witajcie
Przygotowanie zdjęć do galerii trochę trwa, a i kilka drobiazgów trzeba jeszcze skończyć. Niestety obowiązki zawodowe całkowicie zdominowały mój czas wolny.
Dzisiaj mała filmowa wstawka na temat układu jezdnego, który po tych kliku miesiącach dalej działa. Szkoda, że tor taki krótki :-)
Pozdrawiam serdecznie
Przygotowanie zdjęć do galerii trochę trwa, a i kilka drobiazgów trzeba jeszcze skończyć. Niestety obowiązki zawodowe całkowicie zdominowały mój czas wolny.
Dzisiaj mała filmowa wstawka na temat układu jezdnego, który po tych kliku miesiącach dalej działa. Szkoda, że tor taki krótki :-)
Pozdrawiam serdecznie
Witam
Z tendrem parowóz pokonałby tylko 5 cm. Ukradli tor... :-)
Pozdrawiam
Z tendrem parowóz pokonałby tylko 5 cm. Ukradli tor... :-)
Pozdrawiam