*[Relacja/Stateik] Trawler REGULUS 1:100
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Relacja/Stateik] Trawler REGULUS 1:100
Witam!
Po kilkunastomiesięcznej nieobecności postanowiłem rozpocząć relację z budowy kolejnego trawlera. Tym razem wybór padł na dobrze Wam i mnie znanego Regulusa.
Przeleżał kilka lat w szafie, ale w końcu się doczekał .
A oto efekt moich dotychczasowych poczynań:
Oczywiście w tym modelu również musiałem przerobić szkielet. Wg opracowania szkielet powinien powstać jako jedna bryła. Ja jednak podzieliłem go na część nawodną i podwodną.
Po kilkunastomiesięcznej nieobecności postanowiłem rozpocząć relację z budowy kolejnego trawlera. Tym razem wybór padł na dobrze Wam i mnie znanego Regulusa.
Przeleżał kilka lat w szafie, ale w końcu się doczekał .
A oto efekt moich dotychczasowych poczynań:
Oczywiście w tym modelu również musiałem przerobić szkielet. Wg opracowania szkielet powinien powstać jako jedna bryła. Ja jednak podzieliłem go na część nawodną i podwodną.
Szkielet powyżej linii wodnej prawie gotowy.
Na razie pawęż jest w całości, ale jak szkielet będzie usztywniony nabierze ona właściwego kształtu.
Regulus pomimo finezyjności jego kształtu ma jeden mankament; mianowicie jeszcze na etapie składania szkieletu trzeba już budować pokładówki. Nie cierpię tego, ale co zrobić Po naklejeniu pokładu nie dałbym rady wkleić już ścian pokładówki.
Na razie pawęż jest w całości, ale jak szkielet będzie usztywniony nabierze ona właściwego kształtu.
Regulus pomimo finezyjności jego kształtu ma jeden mankament; mianowicie jeszcze na etapie składania szkieletu trzeba już budować pokładówki. Nie cierpię tego, ale co zrobić Po naklejeniu pokładu nie dałbym rady wkleić już ścian pokładówki.
Staraj się, staraj bo Kolega Bartosz.B co prawda swojego nie dokończył, ale poprzeczkę postawił wysoko
www.forum.fsoptk.pl zapraszam
- Bartosz B.
- x 7
Zapomniałeś jeszcze o Regulusie Tomasza D.-BARTEK- pisze:Staraj się, staraj bo Kolega Bartosz.B co prawda swojego nie dokończył, ale poprzeczkę postawił wysoko
Tomek! Oczywiście, że tak.Tomasz D. pisze:Pablo czy tutaj też będziesz model malował ?
Dzisiaj prezentuję ostatni pokład na kadłubie.
A tutaj już po zdjęciu szkieletu z deski. Sorki za to tło, ale jestem trochę zabiegany i nie miałem czasu na przestawianie modelu w bardziej fotogeniczne miejsce. Poza tym tutaj jest najbezpieczniejszy .
Natomiast tu szkielet zasycha w całości.