[Relacja] M4A4 Sherman Vc Firefly / Military Model /
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[Relacja] M4A4 Sherman Vc Firefly / Military Model /
Witajcie w kolejnej relacji z budowy.
Na tapecie tak jak w temacie: M4A4 SHERMAN VC FIREFLY.
O samym czołgu można poczytać w Internecie, lub w wycinance, albo w publikacjach na ten temat.
Fotka okładki i ogólne plany.
Model wykonany będzie tradycyjnie jak to u mnie, w standardzie z lekką waloryzacją.
Zdecydowałem się na wersję z oznaczeniami 1 szwadronu 2 Pułku Pancernego polskiej 1 DPancernej.
Żeby nie przedłużać zaczynamy relację.
Klejenie rozpocząłem, tak jak zaleca instrukcja, od korpusu wieży, bo potem już będzie z górki, co nie znaczy łatwo. To, co zobaczycie zajęło mi mniej więcej tydzień pracy po 5 godz.
Na początek poszycie wew.
Szkielet niewyszlifowany i poszycie wew.
Poszycie zewnętrzne.
Wszystko razem, jako korpus wieży.
Na zdjęciach, widać parę miejsc, które wymagają delikatnego retuszu, ale to wykonam potem.
cdn...
Na tapecie tak jak w temacie: M4A4 SHERMAN VC FIREFLY.
O samym czołgu można poczytać w Internecie, lub w wycinance, albo w publikacjach na ten temat.
Fotka okładki i ogólne plany.
Model wykonany będzie tradycyjnie jak to u mnie, w standardzie z lekką waloryzacją.
Zdecydowałem się na wersję z oznaczeniami 1 szwadronu 2 Pułku Pancernego polskiej 1 DPancernej.
Żeby nie przedłużać zaczynamy relację.
Klejenie rozpocząłem, tak jak zaleca instrukcja, od korpusu wieży, bo potem już będzie z górki, co nie znaczy łatwo. To, co zobaczycie zajęło mi mniej więcej tydzień pracy po 5 godz.
Na początek poszycie wew.
Szkielet niewyszlifowany i poszycie wew.
Poszycie zewnętrzne.
Wszystko razem, jako korpus wieży.
Na zdjęciach, widać parę miejsc, które wymagają delikatnego retuszu, ale to wykonam potem.
cdn...
Wiem, że ochy i achy nie są zasadniczo wskazane na tak wczesnym etapie prac, ale naprawdę bardzo trudno się powstrzymać patrząc na te wszystkie wyoblenia wieżyczki i spasowanie elementów... Jestem pod ogromnym wrażeniem... Pierwsza klasa...
Pozdrawiam i podglądam dalej
Pozdrawiam i podglądam dalej
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
- Przemek W.
- x 7
-
- x 1
Co się stało z Fuso? Nic, stoi sobie na półeczce.
Tyle, że moja pancerniacka dusza się zbuntowała. Powiedziała mi, zostaw te pływadła i wróć do przyjemniejszych modeli lądowych.
A tak na serio, to zmęczyłem się skalą 1/200(tzw. choroba morska), i wróciłem do mojej ulubionej skali 1/25, czyli generalnie Sherman jest tzw. modelem odpoczynkowym
Grześ, prawdziwy modelarz, musi mieć zaczęte przynajmniej pięć modeli, i dwa projekty własne. , wszytko to oczywiście w jednym miejscu, na warsztacie, tak aby był największy bałagan i wspaniałe tło do zdjęć.
cdn...
Tyle, że moja pancerniacka dusza się zbuntowała. Powiedziała mi, zostaw te pływadła i wróć do przyjemniejszych modeli lądowych.
A tak na serio, to zmęczyłem się skalą 1/200(tzw. choroba morska), i wróciłem do mojej ulubionej skali 1/25, czyli generalnie Sherman jest tzw. modelem odpoczynkowym
Grześ, prawdziwy modelarz, musi mieć zaczęte przynajmniej pięć modeli, i dwa projekty własne. , wszytko to oczywiście w jednym miejscu, na warsztacie, tak aby był największy bałagan i wspaniałe tło do zdjęć.
cdn...