[relacja] 40mm Bofors 1:200 wyd. GPM
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[relacja] 40mm Bofors 1:200 wyd. GPM
Witam
zamierzam zbudować model działa przeciwlotniczego Bofors 40mm, które wyglądało tak
Model całkowicie wycinany laserowo wydawnictwa GPM
Kupując jeden arkusz otrzymujemy dwa modele oto dowód:
Jako ciekawostkę dodam że w instrukcji zamieszczony jest szablon lufy działa jednak nie nalezy traktowac go poważnie. Poprostu nie trzyma skali.
Do tej pory skleiłem podstawę pod działo oraz jego statyw. Aby upodobnić mój model do orginału musiałem przerobić częśc nr5
Laserowe elementy mają tę przewagę nad fototrawionymi że można je kleić zwykłym klejem do kartonu. Ja swoje działo kleję przy użyciu BCG.
zamierzam zbudować model działa przeciwlotniczego Bofors 40mm, które wyglądało tak
Model całkowicie wycinany laserowo wydawnictwa GPM
Kupując jeden arkusz otrzymujemy dwa modele oto dowód:
Jako ciekawostkę dodam że w instrukcji zamieszczony jest szablon lufy działa jednak nie nalezy traktowac go poważnie. Poprostu nie trzyma skali.
Do tej pory skleiłem podstawę pod działo oraz jego statyw. Aby upodobnić mój model do orginału musiałem przerobić częśc nr5
Laserowe elementy mają tę przewagę nad fototrawionymi że można je kleić zwykłym klejem do kartonu. Ja swoje działo kleję przy użyciu BCG.
Ostatnio zmieniony sob paź 31 2009, 15:04 przez ramm, łącznie zmieniany 1 raz.
☠Rock Honor Ojczyzna☠
Ooo witam, witam nie chyba, ale napewno, będzie to ORP Grom !
Przeróbek ciąg dalszy. Przerobiłem część nr24 i 25 wzorując się na zdjęciu oryginału.
oraz pozmieniałem rozmieszczenie elemetów przystosowując je do własnych potrzeb
Nim się obejrzałem Bofors był gotowy
Podsumowując to bardzo dobry model. Jako że są to części kartonowe można je kleić przy użyciu BCG oraz dowolnie przerabiać to duża uważam przewaga nad fototrawionymi elementami. Cena też ma niebagatelne znaczenie.
Dziękuję za uwagę.
Przeróbek ciąg dalszy. Przerobiłem część nr24 i 25 wzorując się na zdjęciu oryginału.
oraz pozmieniałem rozmieszczenie elemetów przystosowując je do własnych potrzeb
Nim się obejrzałem Bofors był gotowy
Podsumowując to bardzo dobry model. Jako że są to części kartonowe można je kleić przy użyciu BCG oraz dowolnie przerabiać to duża uważam przewaga nad fototrawionymi elementami. Cena też ma niebagatelne znaczenie.
Dziękuję za uwagę.
Ostatnio zmieniony sob paź 31 2009, 22:31 przez ramm, łącznie zmieniany 1 raz.
☠Rock Honor Ojczyzna☠