wk82 pisze:w jaki sposób i jakim narzędziem wycinałeś te koła? W porównaniu z resztą modelu nie wyglądają niestety za ciekawie
Tutaj po raz pierwszy zastosowałem metodę dzięciolenia (niestety nie udana) nożem firmy Excel z długim ostrzem, a wewnętrzne otwory wycinałem za pomocą wybijaka rewolwerowego i nożyka Olfy AK-3.
wk82 pisze:z ilu elementów składają się te koła? Czy dobrze widzę, że jedna część to koło naklejone na tekturkę a druga obręcz również na tekturce? Czy coś jeszcze po drodze jest?
Koła robiłem następująco: wyciąłem 48 krążków, a z 32 wyciąłem środki, by zostały obręcze. Skleiłem je cyjanoakrylem. Każdy z osobna lekko potraktowałem papierem oraz farbkami (ogólnie porażka)
Tak to wyglądało w skrócie.
Krystian S pisze:A nie lepiej koła nośne zrobić tak jak w M16 WAKowskiej?
Wpadłem na zdjęcia surówki modelu zaprojektowanego przez pana Marusza, który de facto zaoferował mi również pomoc, ale niestety nie mam tego modelu, a prosić sumienie nie pozwała choćby o skan (bądź zarys gotowych do druku) kół nośnych, więc na podstawie prób i błędów będę walczył o jak najlepszy wygląd i kształt kółeczek, by w pełni zadowoliły moje (i nie tylko moje) oko, oraz by nie zepsuło ogólnego spojrzenia na zawieszenie tylne. Więc w miarę moich możliwości postaram się zrobić podobne
Pozdrawiający z Małkińskiego warsztatu zbrojeń, Jacek.
Ps. Dziękuję za sugestie i podpowiedzi, z nadzieją na dalszą współpracę