Witajcie,
nareszcie udało mi się ukończyć model
Kilka zdań podsumowania:
model do pewnego momentu bardzo przyjemny w budowie (tym granicznym momentem jest oczywiście chwila, w której wszystko jest już wykonane, a zostają do roboty gąsienice)
- może trochę budowa ich przerosła i mnie i moje dotychczasowe umiejętności, bo sądziłem, że jednak nieco szybciej uda mi się je ukończyć
Na szczęście mniej przyjemną część budowy uprzyjemnia na zakończenie łączenie poszczególnych ogniw w całą gąsienicę
W sumie wycinanka ta to 3671 części na zaledwie 11 arkuszach - więc jest co "dziubdziać"
Oczywiście model posiada ruchome wieżyczki i zawieszenie. Nie ma również (przynajmniej ja nie zauważyłem) jakichś "baboli" w opracowaniu, do których można by się przyczepić... Wszystkie elementy pasują idealnie, a ewentualne niedokładności są jedynie wynikiem braków w moich umiejętnościach...
Dzisiaj tradycyjnie już tylko jedno zdjęcie (nadal jeszcze pochodzące z tajnego aparatu wielkiej mocy pewnego anonimowego agenta tajnych służb wywiadowczych), a wkrótce, sądzę też już tradycyjnie, dwie galerie na zakończenie
Pozdrawiam Was Serdecznie