CP 1/2008 PWS-10
Moderatorzy: Tomasz D., kartonwork
CP 1/2008 PWS-10
Rozpoczynam nową relacje, tym razem będzie to PWS-10, polski samolot myśliwski z okresu międzywojennego. Na początek okładka wycinanki i zdjęcie samolotu:
O samolocie, jego historii i danych technicznych można poczytać tutaj.
Autorem wycinanki jest Lech Kołodziejski i można jej skany pozyskać ze strony i wydrukować, co też niezwłocznie zrobiłem. Okładka przedstawia samolot w malowaniu hiszpańskim, ja mam zamiar skleić ten model samolotu w polskich barwach. Pozdrawiam.
O samolocie, jego historii i danych technicznych można poczytać tutaj.
Autorem wycinanki jest Lech Kołodziejski i można jej skany pozyskać ze strony i wydrukować, co też niezwłocznie zrobiłem. Okładka przedstawia samolot w malowaniu hiszpańskim, ja mam zamiar skleić ten model samolotu w polskich barwach. Pozdrawiam.
- cloudwalker
Ponad sześćdziesiąt osób kliknęło w ten temat, ale nikt nie napisał ani słowa. Jarosławie herbu Ostoja ;) śledzę Twoje poczynania modelarsko-forumowe tu i ówdzie, w żadnym temacie się nie wypowiadałem, bo zasadniczo nie miałem w nich nic do powiedzenia, ale tutaj po prostu muszę, bo moderator Tomasz D. już chyba wyczerpał arsenał postów w tego typu tematach na obecny rok ;) Podstawową sprawą jest tutaj punkt trzeci w tym temacie: viewtopic.php?t=9798&start=0 . Jednak bardzo mało ludzi czyta takie rzeczy, bo po co.
Do rzeczy: jak zaczynasz relację, to zacznij relację, a nie 'planuję, zrobię, mam zamiar'. To nie są wyścigi, kto pierwszy zaklepie miejsce na forum (chyba że na widowni), żeby tylko było zaklepane. Masz coś do pokazania - to pokaż. Nie masz - nie pokazuj.
Nie chcę żebyś odebrał tego, co napisałem, jako jakiś atak. Pozwalam sobie tylko w miarę życzliwym tonem zwrócić Ci uwagę że tego typu tematami chcąc nie chcąc wpisujesz się w 'poetykę' tzw. dzieci neostrady. Byle więcej, byle szybciej wrzucić w sieć. Trochę szkoda aby Twój dobry wizerunek Modelarza został zakłócony przez takie 'szumy'.
pozdrawiam wieczorową porą i czekam na faktyczną relację.
Do rzeczy: jak zaczynasz relację, to zacznij relację, a nie 'planuję, zrobię, mam zamiar'. To nie są wyścigi, kto pierwszy zaklepie miejsce na forum (chyba że na widowni), żeby tylko było zaklepane. Masz coś do pokazania - to pokaż. Nie masz - nie pokazuj.
Nie chcę żebyś odebrał tego, co napisałem, jako jakiś atak. Pozwalam sobie tylko w miarę życzliwym tonem zwrócić Ci uwagę że tego typu tematami chcąc nie chcąc wpisujesz się w 'poetykę' tzw. dzieci neostrady. Byle więcej, byle szybciej wrzucić w sieć. Trochę szkoda aby Twój dobry wizerunek Modelarza został zakłócony przez takie 'szumy'.
pozdrawiam wieczorową porą i czekam na faktyczną relację.
Trudno się z tym nie zgodzić.cloudwalker pisze:Byle więcej, byle szybciej wrzucić w sieć.
Może zamiast rozgrzebywać kolejny model polskiego cudu techniki lotniczej i zakładać zapowiedź relacji której jeszcze nie ma, lepiej byłoby posiedzieć przy tym czego się jeszcze nie skończyło i popracować troche nad warsztatem... i może nad jakoscią zdjęć... i naumieć się wstawiać zdjęcia bez reklam...
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 169
- Szydercza Gała
- x 169
Na innym forum przeczytałem w takim samym temacie tegoż samego autora
więc tutaj się pytam - po jakiego grzyba został już ten wątek założony skoro od razu postanowienie że w najbliższym czasie nic nie będzie przy tym modelu robione ?OSTOJA pisze:Minie trochę czasu zanim coś konkretnego pokażę najpierw trzeba dokończyć Jastrzębia i zrobić mu galerię