Wielki powrót po latach - Armata ( relacja + galeria )

wszystko o modelach kartonowych

Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork

Awatar użytkownika
Wujek Andrzej
x 2

Wielki powrót po latach - Armata ( relacja + galeria )

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Wujek Andrzej »

Od dawna nosiłem się z zamiarem powrotu do modelarstwa . Nie wytrzymałem i wróciłem . Na przekór wszystkiemu .

Aby ten powrót był Wielki musiałem wybrać coś super efektownego i ambitnego . Zastanawiałem się nad powrotem wieloforumowym aby stać się modelarzem sławnym , znanym i uznawanym nie tylko przez wąskie grono znajomych lecz w całym Polskim internecie !
Myślałem też o podstawowej zasadzie że najważniejsze aby zacząć i skończyć .To przecież podstawowy warunek szacunku modelarskiego .

Ale do rzeczy.

Teraz relacja :

Zacząłem latem na plaży w Paprocanach . Cały czas Armata nie dawała mi spokoju . Leżałem sobie obserwowałem żaglówki i w myślach kleiłem sobie tą Armate . Jak już przykleiłem część 6a do części 6 to wsiadłem na rower i jadąc kleiłem nadal intensywnie . Koło kościółka miałem już na gotowo części 9 i 10 . Paręnaście kilometrów od Czeskiej granicy doszła 10b . Jak tankowałem po zbójecku było jeszcze lepiej . Po dotarciu na rynek w Karwinie ... pełnia szczęścia . Armata gotowa .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz lut 14 2010, 21:51 przez Wujek Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wujek Andrzej
x 2

Potem przez przeszło tydzień niczego nie kleiłem . Klejenie jest wyczerpujące . Leżąc "nicnierobiłem" i było mi dobrze .
Awatar użytkownika
PITERPANZER
x 1

Post autor: PITERPANZER »

W sumie jak harmata "szczela" to i zaaaadoooooowolony Pan być powinien ;-) .
Pozdrawiam i "cieszem się " Wujkowym wielkim powrotem.
Też szykuję się do powrotu, tyle,że mniejszego , bo po zakupie okularów widzę w końcu co kleję .
Pozdrawiam i zapraszam PITERPANZER
ZAPRASZAM NA FORUM BROŃ PANCERNA W SKALI 1-25
Obrazek
Awatar użytkownika
Wujek Andrzej
x 2

Musisz się Piterpanzer dobrze przygotować . Wielki Powrót zobowiązuje !

Po tym więc odpoczynku postanowiłem sprawdzić , bo przecież tak dobrze mi się kleiło poprzednio , czy nie mógłbym skleić tego w krótszym czasie . Udowodniłem to sobie bezapelacyjnie na krótszej trasie .
Już w Pszczynie model był ukończony !

Zadumałem się kontent ze swojej niesamowitej sprawności modelarskiej . Będę jednak sławny ! Drewniany żubr wyraził podobną opinię .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Grzegorz75
x 1

Post autor: Grzegorz75 »

Powinno być : WIELKI POWRÓT DO MODELARSTWA PO LATACH . Wtedy Wujaszku jest powrót pełną GĘBĄ

Przy okazji , mam pytanie , czy byłeś kilka lat temu na "Szczytowaniu w Wawie " ? Na tym :

http://www.youtube.com/watch?v=snjX3E4SZsg

I na "Szczytowaniu dwa w Wawie" ?

http://www.youtube.com/watch?v=wPVb4S_w ... re=related
Awatar użytkownika
Wujek Andrzej
x 2

Po tym , osiągniętym modelarskim samozadowoleniu , przyszła chwila refleksji . Czy ja się aby tym tempem klejenia nie nadwyrężam . Ten sam błogi stan można przecież osiągnąć klepiąc w klawiaturę na jakimś Forum modelarskim . Przecież jestem doświadczonym modelarzem ... tyle się już modeli naoglądałem ! Na co mi właściwie jakieś klejenie ? Bez tego też mogę być sławny i rozpoznawalny . Komputer , Internet i wio .
Awatar użytkownika
Wujek Andrzej
x 2

Grzegorz , bałem się że się nie zmieści ( jest ograniczenie ilości znaków ) , właściwy tytuł powinien być taki jak piszesz .

Do Szczytowania jeszcze dojdę . Będzie jednak moje własne Wujkowe . Nie uprzedzajmy faktów .
Awatar użytkownika
Wujek Andrzej
x 2

Jakieś takie zniechęcenie mnie ogarnęło .

Bez jakichkolwiek prób sklejenia Armaty poraz kolejny udałem się do Porąbki . Wpatrując się w setki ton lejącej się niemodelarskiej wody ... zadumałem się . Nad sobą . Pojechałem więc szukać natchnienia u przedstawicieli największego rodu modelarzy Polski południowej czyli rodziny P. Kołków . Właściwie Seniora Rodu Henryka . Okazało się że pięć minut wcześniej wyjechał do Bielska ...
Szlag trafił natchnienie . Pomyślałem że muszę na to wszystko spojrzeć z góry . Pojechałem na Żar . Tam umarłem dwa razy aczkolwiek udało mi się zaklepać "szczytowo-pompową" ( tu jest o osobistym szczytowaniu ). Nie miałem siły jej zrobić zdjęcia . Trupy jej nie mają .

Wniosek jeden . Koniec z modelarstwem .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz lut 14 2010, 21:55 przez Wujek Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wujek Andrzej
x 2

A może by tak Kamedułą zostać ?

Niedalako , w Bujakowie , w przyklasztornym ogrodzie głęboko te sprawy i poważnie analizowałem . Tym bardziej że na trasie udało się skleić jedynie lufę . No czysta desperacja . Zacząłem tam popadać również w melanchplię . Chyba .

Inspiracji nie odnalazłem także w Chudowie oraz lasach nadleśnictwa Kobiór . Konsultacji zasięgnąłem nawet u zwierzaków . Najmniejszego i największego konia jakie udało mi się poznać osobiście , choć oba powtarzały w kółko : ... rób armatę ... rób armatę ... rób armatę !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wujek Andrzej
x 2

Regres .