saab pisze:Czesc wreszcie cos drgnelo . Ale jeszcze pytanie ? Kazdy z tych samolotow mial pelno wersji . Jak by ktos mial rysunki pokazujace te roznice. Dziekuje
Hmmm...... mam publikacie Aeromax'a o TS-11 I sa tam rysunki, moge zescanowac.
(tak wogle to ta publikacie goronco polecam, dobre zdiencia, i dokladne rysunki)
Jednak mi sie wydaje ze jedyna wersja Orlikow w lotnictwie wojskowym to PZL-130TC ???
Ostatnio zmieniony ndz gru 21 2003, 20:14 przez Short Circuit, łącznie zmieniany 1 raz.
Orliki TB też chyba mają, na złom chyba nie poszły
TC miały zainstalowane fotele wyrzucane i jakieś bajerki na stateczniku pionowym (blaszki pod kątem 45st. od poziomu), wewnątrz kabiny też się coś chyba zmieniło. Później kombinowali coś z płetwą pod ogonem. Więcej nie pamiętam
Do Iskry mam rysunki pokazujące różnice poszczegółnych wersji, ale że chwilowo skaner został wyłączony z walki nie mogę ich podesłać Jak się uporam z tymi *BIP* BIP* *BIIIIIIIIIIIIIIP* sterownikami to podeślę.
Przeliczyłem... W ankiecie podane są jedynie wartości procentów bez zaokrągleń. I tak zostały zgubione te dwa procenty... Np. dla pierwszego modelu (ten co ma 41% głosów) dokładny wynik to coś około 41,9%. Więc powinno być podane 42