Koledzy, mam pytanie: Czy znacie jakies wydawnictwa z Wielkiej Brytanii? Nie przewidzialem, ze czas na klejenie modeli znajde dopiero tutaj, zaczalem nawet okret Victory z MM, w kazdym razie bedac w ksiegarni (nie jednej) od razu nogi same mnie zaniosly do pólek z prasa ''hobby''. Pomimo mnogosci tytulów tyczacych modelarstwa, nie znalazlem nic na temat kartonu. Czyzby to bylo mozliwe, ze oni kartonu tu nie znaja? Jesli ktos cos wie, moze mi podpowie?
P.S.
Postepy przy budowie ''Victory'' fotografuje, wiec jak juz bedzie co pokazac, to pokaze. Obiecuje.
Pozdrawiam
Modele z Wielkiej Brytanii?
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
a ja wiem Kokosz :-) http://www.ukpapermodels.com, jest też fajne forum /link w prawym górnym rogu/. Ja już mogę kupować w kraju, ale mam nadzieję, iż ucieszy Cię ta stronka/sklep. Właściciel firmy i admin forum to niejaki Steve, bardzo sympatyczny mate - był kiedyś u mnie z wizytą z innym maniakiem kartonu o nicku Malc /Malcolm/. A karton znają lecz w bardzo małym stopniu.
Never shall I fail my comrades
www.ukpapermodels.com - tak chyba działa, acha i ceny są bardziej niż przystępne, przetestowałem :-)
Never shall I fail my comrades
Dzieki
Faktycznie, fajna strona, ale zaraz po otworzeniu widac rysunek wreg z podpisem ''Laser-cut frames for Halinski's King George V''
To najdobitniej swiadczy o tym, ze najwiecej modeli jednak wydaje sie u nas :-)
Jeszcze raz dzieki za podpowiedz.
To najdobitniej swiadczy o tym, ze najwiecej modeli jednak wydaje sie u nas :-)
Jeszcze raz dzieki za podpowiedz.