Witam!
Chciałem wam przedstawić niektóre modele z mojego dotychczasowego dorobku. Na pierwszy model pójdą Mury Krakowa Małego Modelarza z 1979r. Model dosyć trudny z powodu braku wszystkich rysunków montażowych, kruchości papieru oraz podstawie, którą trzeba 3- krotnie powiększyć.
Kolejnym modelem jest figurka pobrana z internetu. Jest to postać predatora znana z filmów takich jak np. obcy vs. predator. Model jest opracowany, moim zdaniem w skali ok. 1:3.
Teraz pora na mój ulubiony model, którym jest Ruchomy zamek Hauru (z filmu Howl's moving castle) także pobrany z internetu.
Następnym modelem jest gitara elektryczna pobrana ze strony canona.
Następnym prezentowanym przeze mnie modelem pobranym z internetu jest głowa berta simonsa w skali 1:1
Kolejną budowlą w mojej kolekcji jest Malbork z GPM'u.
Następnym modelem jest Reichstag wydawnictwa Schreiber-Bogen.
Ostatnim modelem jest motor Yamaha MT-01
[Galeria]Moje modele
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Brawo, Liściu!
Teraz to jest to - obejrzałem każde zdjęcie. Z uznaniem zarówno dla dorobku, jak i jakości wykonania - przyznaję to szczerze.
To teraz spróbuj ruszyć z jakąś relacją
Serdecznie pozdrawiam,
Zbyszek
Teraz to jest to - obejrzałem każde zdjęcie. Z uznaniem zarówno dla dorobku, jak i jakości wykonania - przyznaję to szczerze.
To teraz spróbuj ruszyć z jakąś relacją
Serdecznie pozdrawiam,
Zbyszek
Na warsztacie: Leopard 2A5, J6K1 Jinpu
Zawieszone: Pogoria, XP-61E
Archiwum: Saab J35 Draken, Pietropawłowsk, F/A-18F Super Hornet, Churchill, MiG-21, Mirage III EA, Bf-109 K-4
-----------------------------
Wspieram .oO R357
Zawieszone: Pogoria, XP-61E
Archiwum: Saab J35 Draken, Pietropawłowsk, F/A-18F Super Hornet, Churchill, MiG-21, Mirage III EA, Bf-109 K-4
-----------------------------
Wspieram .oO R357
Widzisz Liściu jak fajnie to wygląda. W miarę powstawania nowych modeli masz teraz jedną galerię na dodawanie nowych zdjęć.
Tak jak pisałem wcześniej, mnie również z całej Twojej kolekcji najbardziej podoba się model ruchomego zamku. Fakt, że nie ograniczasz się tylko do jednego rodzaju modeli świadczy o Twojej wrażliwości i kompleksowości Twojego charakteru, a to bardzo dobrze świadczy o Tobie.
Gdybyś kiedykolwiek usłyszał od kogoś, że to co robisz to strata czasu, to pamiętaj, że to nie prawda. Może wkrótce równą radość jak teraz masz ze sklejania modeli, będziesz miał np. z ich projektowania. Nie pozwól również narzucać nikomu swoich kanonów, stosuj swoje. Jeżeli masz ochotę i sprawia Ci to radość, to pokazuj swoje prace w różnych miejscach, to naprawdę nic złego. Nie każdy z nas odwiedza wszystkie fora. Ja nie odwiedzam z braku czasu np. Takich ludzi jak ja jest więcej, więc pozwól innym oglądać swoje prace również na innych forach. Będziesz miał w ten sposób więcej dopingu, a to również nic złego.
Różnorodność Twoich prac oraz ich jakość w zestawieniu z twoim wiekiem świadczy o tym, że już teraz odnalazłeś coś co być może zabierzesz z sobą w podróż przez całe życie i co będzie sprawiało Ci radość. Z papieru można tworzyć naprawdę wspaniałe rzeczy. Dedykuję Ci dwa linki gdzie możesz obejrzeć prace artystów tworzących swoje dzieła sztuki z papieru właśnie. Niech będą dla Ciebie inspiracją:
http://collections.madmuseum.org/html/e ... s/485.html
http://collections.madmuseum.org/code/e ... xhibitions
Życzę Ci aby Twój zapał do pracy z papierem nigdy nie wygasł.
Rozwijaj skrzydła!
Piotr
Tak jak pisałem wcześniej, mnie również z całej Twojej kolekcji najbardziej podoba się model ruchomego zamku. Fakt, że nie ograniczasz się tylko do jednego rodzaju modeli świadczy o Twojej wrażliwości i kompleksowości Twojego charakteru, a to bardzo dobrze świadczy o Tobie.
Gdybyś kiedykolwiek usłyszał od kogoś, że to co robisz to strata czasu, to pamiętaj, że to nie prawda. Może wkrótce równą radość jak teraz masz ze sklejania modeli, będziesz miał np. z ich projektowania. Nie pozwól również narzucać nikomu swoich kanonów, stosuj swoje. Jeżeli masz ochotę i sprawia Ci to radość, to pokazuj swoje prace w różnych miejscach, to naprawdę nic złego. Nie każdy z nas odwiedza wszystkie fora. Ja nie odwiedzam z braku czasu np. Takich ludzi jak ja jest więcej, więc pozwól innym oglądać swoje prace również na innych forach. Będziesz miał w ten sposób więcej dopingu, a to również nic złego.
Różnorodność Twoich prac oraz ich jakość w zestawieniu z twoim wiekiem świadczy o tym, że już teraz odnalazłeś coś co być może zabierzesz z sobą w podróż przez całe życie i co będzie sprawiało Ci radość. Z papieru można tworzyć naprawdę wspaniałe rzeczy. Dedykuję Ci dwa linki gdzie możesz obejrzeć prace artystów tworzących swoje dzieła sztuki z papieru właśnie. Niech będą dla Ciebie inspiracją:
http://collections.madmuseum.org/html/e ... s/485.html
http://collections.madmuseum.org/code/e ... xhibitions
Życzę Ci aby Twój zapał do pracy z papierem nigdy nie wygasł.
Rozwijaj skrzydła!
Piotr
Obraz jest wart tysiąca słów. Model wart jest miliona.