Bf-109 E-7 Trop Haliński
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
W messerach niebieska była instalacja tlenowa, a to o czym mówisz powinno być w kolorze żółtym jak u laszla. To jest przewód w od instalacji paliwowej, miał jeszcze w sobie spryty wziernik, czyli kawałek był przezroczysty, widać tam było paliwo przez niego. Otoczone to było w dwóch miejscach gumą i ściskaczami stalowymi. Zresztą w modelu jest to ujęte.
Jedynie co to nie wiedziałem, że to rozwiązanie było stosowane już w tych wersjach samolotu. W E-4 tego nie było, natomiast w F już tak. No ale skoro Pan Haliński to zamieścił to widać miał jakieś podstawy. Także stanowczo ŻÓŁTY!
Powodzenia w budowie!
Jedynie co to nie wiedziałem, że to rozwiązanie było stosowane już w tych wersjach samolotu. W E-4 tego nie było, natomiast w F już tak. No ale skoro Pan Haliński to zamieścił to widać miał jakieś podstawy. Także stanowczo ŻÓŁTY!
Powodzenia w budowie!
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
Odnośnie przewodu to w instrukcji faktycznie jest napisane, że ma być żółty. No to go pomaluję na żółto ale to później.
Poniżej zdjęcia z postępów prac, ale tylko trzy bo mi aparat padł . Nie jestem zadowolony z tego co do tej pory zrobiłem, miałem nadziejęna lepsze efekty. Jest to bardzo wymagający model, nie wybacza żadnych błędów. Ale to też już było stwierdzone, nic nowego nie odkrywam.
Przymierzałem już segment kadłuba za kabiną pilota i na pierwszy rzut oka to mi się wydaje ten element za duży ???
Jeszcze nie wiem co zrobię jak się okaże, że tak jest
Poniżej zdjęcia z postępów prac, ale tylko trzy bo mi aparat padł . Nie jestem zadowolony z tego co do tej pory zrobiłem, miałem nadziejęna lepsze efekty. Jest to bardzo wymagający model, nie wybacza żadnych błędów. Ale to też już było stwierdzone, nic nowego nie odkrywam.
Przymierzałem już segment kadłuba za kabiną pilota i na pierwszy rzut oka to mi się wydaje ten element za duży ???
Jeszcze nie wiem co zrobię jak się okaże, że tak jest
Pozdrawiam,
Wookie
Wookie
- Szydercza Gała
- x 169