*[Relacja/Samolot] PZL-38 Wilk MM 4-5/2000.
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Witaj
Zgadzam się z przedmówcą. Ja bym ten element kształtował na odpowiednio wygiętym drucie o właściwiej średnicy, oczywiście po namoczeniu kartonu BCG (chodzi o płozę). Osłona płozy ogonowej też nie jest właściwie spasowana z sąsiednim elementem (prawa strona - na pierwszym zdjęciu).
Pozdrawiam i śledzę postępy z niezmienną upierdliwością :-)
Zgadzam się z przedmówcą. Ja bym ten element kształtował na odpowiednio wygiętym drucie o właściwiej średnicy, oczywiście po namoczeniu kartonu BCG (chodzi o płozę). Osłona płozy ogonowej też nie jest właściwie spasowana z sąsiednim elementem (prawa strona - na pierwszym zdjęciu).
Pozdrawiam i śledzę postępy z niezmienną upierdliwością :-)
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
Bardzo mi miło. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o kształtowaniu na drucie i o osłonie. Dodatkowy kawałek kartonu był pasowany tak by wpisywał się w osłonę płozy i jak patrzę nawet w okularach to nic takiego bardzo niewłaściwego w realu nie widzę, chyba że mam kiepskie okulary a zdjęcie jest ponad trzykrotnym powiększeniem rzeczywistości więc widać dokładniej co jest na rzeczy.niki68 pisze:Pozdrawiam i śledzę postępy z niezmienną upierdliwością :-)
Coś mi ostatnio "tępo" kwork chodzi, - czy też tak macie?
Witaj
Ja mam -6.5 + 3.5 cylinder na lewe oko. Prawe troszkę lepsze :-) Ale to pasowanie widzę i bez okularów.
Z drutu wyginamy kształt płozy. Mocujemy go stabilnie. Elementy płozy smarujemy BCG i po lekkim przeschnięciu kształtujemy go na przygotowanej formie. Nie mam zastrzeżeń do kształtu płozy ale do "onego" łączenia i tego "chyba" retuszu od spodu.
Pozdrawiam
Ja mam -6.5 + 3.5 cylinder na lewe oko. Prawe troszkę lepsze :-) Ale to pasowanie widzę i bez okularów.
Z drutu wyginamy kształt płozy. Mocujemy go stabilnie. Elementy płozy smarujemy BCG i po lekkim przeschnięciu kształtujemy go na przygotowanej formie. Nie mam zastrzeżeń do kształtu płozy ale do "onego" łączenia i tego "chyba" retuszu od spodu.
Pozdrawiam
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.