Jaka szpachla na piankę montażową?*
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
Jaka szpachla na piankę montażową?*
Witam, postanowiłem się w końcu wziąć się za model o którym już marzyłem kilka dobrych lat a dokładnie chodzi o Bismarcka od p.Halinskiego. Szkielet już sklejony zapiankowany leży już ponad dwa miesiące, wczoraj zeszlifowałem do wręg piankę i teraz trzeba szpachlować i tu pytanie do was, czytałem już kilka tematów na temat piankowania modeli ale nie znalazłem informacji która mnie by zadowoliła, jakich szpachli używacie bo jak już znalazłem informacje na temat szpachlówki to nigdzie jej nie ma. Jeszcze jedno pytanie czy szpachlować od razu na piankę czy przykleić na piankę orginalne poszczycie z wycinanki i zaszpachlować tylko łączenia poszczególnych elementów.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Nie wiem czy widziałeś ten temat.
viewtopic.php?t=6983&highlight=agassiz
Mam nadzieję że Tomasz się nie obrazi na mnie za użycie jego relacji jako poglądowej
Na stronie trzeciej i czwartej wszystko jest pięknie wyjaśnione w temacie szpachlowania kadłubów.
Odradzam przyklejanie poszycia. Szpachla od razu na wyszlifowaną piankę.
viewtopic.php?t=6983&highlight=agassiz
Mam nadzieję że Tomasz się nie obrazi na mnie za użycie jego relacji jako poglądowej
Na stronie trzeciej i czwartej wszystko jest pięknie wyjaśnione w temacie szpachlowania kadłubów.
Odradzam przyklejanie poszycia. Szpachla od razu na wyszlifowaną piankę.
Tego tematu nie czytałem, więc co nie co pomógł ale nie do końca bo właśnie zależy mi na szpachli akrylowej a tam konkretnej nie ma, a szpachli akrylowych na rynku jest mnóstwo i pewnie się też różnią, bo co do szpachli podkładowej to nabyłem taką http://www.novol.pl/strony/1/i/57.php mam nadzieje że się sprawdzi.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Możesz kupić taką szpachlę http://www.novol.pl/strony/1/i/58.php
Pozdrawiam Witek
-------------------------------
Samoloty, Okrety, Pojazdy
Samoloty, Okrety, Pojazdy