An-26 1/72 [projekt własny]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Witaj Heinrich Kosmala. Nie wiem jak odpowiedzieć na twoje pytanie. Rama okien być może jest zbyt masywna. Ale z drugiej strony według mnie jest dobra. W czasie montażu i tak trzeba ją przycinać aż zacznie pasować.
marcin1323 z doświadczenia wiem, że na obrazkach wszystko wygląda pięknie. Ja uznam ten projekt za niezłą robotę wtedy gdy ktoś sklei tego Ana i stwierdzi, że nie było większych problemów w czasie pracy.
Pozdrawiam i proszę o cierpliwość bo pracy jeszcze nie mało a od czerwca wolnego czasu będzie jeszcze mniej.
marcin1323 z doświadczenia wiem, że na obrazkach wszystko wygląda pięknie. Ja uznam ten projekt za niezłą robotę wtedy gdy ktoś sklei tego Ana i stwierdzi, że nie było większych problemów w czasie pracy.
Pozdrawiam i proszę o cierpliwość bo pracy jeszcze nie mało a od czerwca wolnego czasu będzie jeszcze mniej.
- marcin1323
Nie wiem czy to kwestia zdjęć, czy drukarki, ale chyba kolory kamuflażu są ciut zbyt pastelowe. Samolot w 1/1 ma trochę bardziej intensywne kolory ... tak mi się tylko wydaje Resztę mojej oceny pozostawiam wraz z "ochami" i "achami" tak trzymaj kolego a my trzymamy kciuki i szczęki na zawiasach <ok>
Jeśli chodzi o kolory to moja drukarka nie jest najlepszej klasy aparat również . Kolory dobierałem "zbierając" je bezpośrednio ze zdjęć samolotu w 1/1, do tego celu wybrałem najostrzejsze zdjęcie jakie znalazłem. Prace idą do przodu z lekkim oporem .
Poniżej kilka fotek ubogiej kabiny...:
....i tego co udało się zmontować do tej pory:
Pozdrawiam
Poniżej kilka fotek ubogiej kabiny...:
....i tego co udało się zmontować do tej pory:
Pozdrawiam
Plany widoczne na zdjęciach pochodzą z tej strony http://www.airwar.ru/other/draw/an26.html . Jak widać nie są one w całości więc trzeba je poskładać w jakimś mądrym programie a następnie wydrukować na formacie A2.
bartee
Jak dla mnie, to "samolot-bomba"
Oczywiście, sam wiesz lepiej, co w nim można poprawić, a co jest OK.
Planujesz udostępnić potem swój model, czy poszukasz wydawcy? Nawet w tej skali, jaką przyjąłeś kupiłbym go.
Jak dla mnie, to "samolot-bomba"
Oczywiście, sam wiesz lepiej, co w nim można poprawić, a co jest OK.
Planujesz udostępnić potem swój model, czy poszukasz wydawcy? Nawet w tej skali, jaką przyjąłeś kupiłbym go.
Jak się uprzesz, to skleisz każdy, nawet źle opracowany model ))
Kartonowy Tur Bielska Majówka Modelarska 2022
Kartonowy Tur Bielska Majówka Modelarska 2022