Model wygląda dobrze ........ ale tylko na zdjęciu z drugiej strony no i z okładki. Strasznie nie podoba mi się ostatnio kolorystyka w ostatnich wydaniach żaglowców. Kto wdział w statku taki kolor pokładu i masztów???? Przecież to już prawie jest zielony. Sklejałem Piotra z Gdańska czy Bounty to było w miare(chociaż wycinanka z Bounty to tylko była baza bo całość zrobiłem z drewna). Byłem nastawiony na kupno tego Golden Hinda żeby go też zrobić z balsy ale w kiosku zrezygnowałem.
Jak chciałeś zrobić z drewna to wycinanka mogłaby być nawet fioletowa - i tak tego widać nie będzie :P
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
lehcyfer pisze:Jak chciałeś zrobić z drewna to wycinanka mogłaby być nawet fioletowa - i tak tego widać nie będzie :P
Zgadza się. W moim przypadku to by było dobre tyle, że oficjalnie MM nie jest czasopismem bazowym pod modele drewniane i według mnie to powinno jak najbardziej przypominac drewno
Kleję właśnie Goldena i przyznaję że ilość błędów w projekcie jest ogromna. Najgorsze jest górne poszycie, które nie wiem jak bym się starał jest za krótkie, i albo szpara przy dnie albo w nadburciach. Masakra!