*[Relacja/Okręt] HNoMS Thor Heyerdahl - norweska fregata typu Nansen 1:200
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Szydercza Gała
- x 169
No od bidy mozna dać zwitek, ale lepiej wziąść pręcik z plexi pomalować z 3 stron i masz lampę nawet z limitacją szkła, mozna do izolacji z drutu dokleic kółko z taśmy klejącej jako imitacje szybki, można chlapnąć na izolację z drutu lakierem albo innym bcg żeby była imitacja szybki... jest pewnie jeszcze 5 milionów innych kombinacji, ergo dość biadolenia i DO ROBOTY
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Dziękuję Gała za dobre rady.
Lampy poczekają trochę, rozważę zrobienie nieco mniejszych jednak z papieru (ma być standard), zrezygnuję przy okazji z uchwytów. Niepotrzebnie powiększają one ogólne rozmiary lampy, a w oryginale jakoś się ich nie dopatrzyłem.
Tymczasem zająłem się hangarem. W stosunku do pierwotnej konstrukcji dodałem nieco wzmocnień - poszycie jest z cienkiego papieru, łatwo się zapada, a ściany hangaru mają największą powierzchnię.
Szkielet ma pewne niedokładności, ale foto wykonane było przed końcowym szlifowaniem.
Lampy poczekają trochę, rozważę zrobienie nieco mniejszych jednak z papieru (ma być standard), zrezygnuję przy okazji z uchwytów. Niepotrzebnie powiększają one ogólne rozmiary lampy, a w oryginale jakoś się ich nie dopatrzyłem.
Tymczasem zająłem się hangarem. W stosunku do pierwotnej konstrukcji dodałem nieco wzmocnień - poszycie jest z cienkiego papieru, łatwo się zapada, a ściany hangaru mają największą powierzchnię.
Szkielet ma pewne niedokładności, ale foto wykonane było przed końcowym szlifowaniem.
Ahoj!
Jaka piękna wykładzina na tym okręcie - tylko pozazdrościć. A nie dało by troszkę dokładniej rozrysować konsolę nawigacyjną. Jakoś te czarne kwadraty do mnie nie przemawiają. Skoro to fregata norweska to konsola nawigacyjna pochodzi najprawdopodobniej z firmy Kongsberg.
Jaka piękna wykładzina na tym okręcie - tylko pozazdrościć. A nie dało by troszkę dokładniej rozrysować konsolę nawigacyjną. Jakoś te czarne kwadraty do mnie nie przemawiają. Skoro to fregata norweska to konsola nawigacyjna pochodzi najprawdopodobniej z firmy Kongsberg.
Pozdrawiam SZKUTNIK
Na pochylni: HMT "OLYMPIC" (1:200)
Na desce kreślarskiej: SAR 3000 (1:50) - DAR POMORZA (1:100) - OCEANIA (1:100) - WILHELM GUSTLOFF (1:200)
Na pochylni: HMT "OLYMPIC" (1:200)
Na desce kreślarskiej: SAR 3000 (1:50) - DAR POMORZA (1:100) - OCEANIA (1:100) - WILHELM GUSTLOFF (1:200)
Dałoby się Szkutniku, ale na tym papierze nawet w jakości "foto", szczegółów moja drukarka nie drukuje. Próbowałem wrzucić na ekrany jakieś zobrazowanie, klawiatury bardziej plastyczne wykonać, ale niestety lipa.
Może jeszcze popracuję nad tym.
A kolor wykładziny wynika z problemów z zestrojeniem drukarki. Od jakiegoś czasu drukuje inaczej, np konsola powinna być błękitno-niebieska, wykładzina zaś zgniło-zielona..
Może jeszcze popracuję nad tym.
A kolor wykładziny wynika z problemów z zestrojeniem drukarki. Od jakiegoś czasu drukuje inaczej, np konsola powinna być błękitno-niebieska, wykładzina zaś zgniło-zielona..