[Relacja] HMS "Sheffield" wyd. Modelik
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Myślę że budapren nie jest taki zły, po prostu ja niezdarnie dawkuję go ponad granice wszelkiej tolerancji , używam do tego wykałaczki. Ale mówiąc szczerze patrząc okiem " nieuzbrojonym" nie widać go strasznie.
PS: Masz Sheffia w 2D i się dopiero przymierzasz? Czy już sklejony?
PS: Masz Sheffia w 2D i się dopiero przymierzasz? Czy już sklejony?
W stoczni:HMS Sheffield
Nie widziałem że został aż tak zmodernizowany po II WŚ Czyli rozumiem że za dwa lata będzie gotowy do sklejania ?:D poproszę o pierwszy egzemplarz
Witajcie po dłuższym czasie, nie będę ukrywał dopadł mnie trochę leń modelarski ale żeby nie było że próżnowałem przez dwie ostanie niedziele wymodziłem działa artylerii głównej. Dosyć skomplikowany kształt i kłopotliwe. Oczywiście wykonanie słabe Lufy wykonane z wykałaczek ( na żywo wyglądają znacznie lepiej). Działa się obracają:D niestety lufy nie są ruchome Zostało jeszcze przykleić włazy z tyłu wież i będą gotowe.
Kilka fotek całości:
Na razie tyle.
Mam pytanie na koniec, ponieważ powoli będę się zabierał za tratwy ratunkowe czy macie jakiś pomysł na ich efektowne wykonanie?
Pozdrawiam
Kilka fotek całości:
Na razie tyle.
Mam pytanie na koniec, ponieważ powoli będę się zabierał za tratwy ratunkowe czy macie jakiś pomysł na ich efektowne wykonanie?
Pozdrawiam
Dyskwalifikacja! Zmień te lufy jak najszybciej. Zwiń z papieru, kup toczone, zrób cokolwiek. Bo tak być nie może.POL_TOM pisze: Lufy wykonane z wykałaczek ( na żywo wyglądają znacznie lepiej)
Wieże artylerii nie są złe, ale ze względu na ich ilość, pierwsza może być słaba - pozostałe jednak powinny być coraz lepiej wykonane, w miarę nabywania doświadczenia w klejeniu tego samego elementu.
A duże są te tratwy? Zobacz jak zrobiłem w swoim modelu.Mam pytanie na koniec, ponieważ powoli będę się zabierał za tratwy ratunkowe czy macie jakiś pomysł na ich efektowne wykonanie?
Pozdrawiam