[GALERIA]Richelieu Mały Modelarz 1:400
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[GALERIA]Richelieu Mały Modelarz 1:400
Witam
Przedstawiam właśnie zwodowany francuski okręt z okresu II wojny światowej.
Pancernik Richelieu wyd Mały Modelarz, przeskalowany do 1:400 i dodany kamuflaż po remoncie w USA.
Model jak na swój wiek dość dobrze się sklejało, choć przy następnym napewno zamaluję wszystkie oznaczenia gdzie co ma być na pokładach.
Polecam sposób sklejania w odwrotnej kolejności, ma to takie plusy, że kadłub przez całą budowę nie zawala i się nie kurzy. No i na koniec się niechce robić tych wszystkich małych pudełeczek, a ja z przyjemnością poskładałem sobie go jak plastika ;D
Trochę statystyk: Budowa trwała ok 40 dni czyli jakieś 120 godzin, relingu poszło 162 cm, kleju ok 60ml butaprenu, pół tuby sylikonu i trochę farbek ;)
Miłego oglądania ;)
Ps. RELACJA Z BUDOWY
PZDR
Przedstawiam właśnie zwodowany francuski okręt z okresu II wojny światowej.
Pancernik Richelieu wyd Mały Modelarz, przeskalowany do 1:400 i dodany kamuflaż po remoncie w USA.
Model jak na swój wiek dość dobrze się sklejało, choć przy następnym napewno zamaluję wszystkie oznaczenia gdzie co ma być na pokładach.
Polecam sposób sklejania w odwrotnej kolejności, ma to takie plusy, że kadłub przez całą budowę nie zawala i się nie kurzy. No i na koniec się niechce robić tych wszystkich małych pudełeczek, a ja z przyjemnością poskładałem sobie go jak plastika ;D
Trochę statystyk: Budowa trwała ok 40 dni czyli jakieś 120 godzin, relingu poszło 162 cm, kleju ok 60ml butaprenu, pół tuby sylikonu i trochę farbek ;)
Miłego oglądania ;)
Ps. RELACJA Z BUDOWY
PZDR
Siemka, kawał dobrej roboty , naprawdę efekt końcowy świetny. Jedyne co mnie kole w oczy jeśli już się czegoś czepić to trochę błękit relingów razi w oczy, ale to taka mało znacząca subiektywna uwaga.
Pozdrawiam i czekam na kolejne relacje
Pozdrawiam i czekam na kolejne relacje
W stoczni:HMS Sheffield
Z daleka prezentuje się bardzo ciekawie, powiedzmy, że "coś w tym Ryśku jest" Ale może by wejść w inny rodzaj papieru tj. jakiś taki mniej farfoclujący się i nie barwiony, bo nie ukrywam, że kojarzy mi się to z pierwszym wydaniem Yamato i Chokai w 1:300 (wydawcy nie pamiętam ale modele wydane na początku lat 90tych i strasznie słabe)? Co dalej, sklejasz coraz lepiej to może by spróbować w końcu "przeskoczyć płot" i zacząć bawić się w prawdziwy retusz farbkami a nie markerem? Kiedyś jak sklejałem modele z JSC to lufy do pancerników robiłem z blaszki zaciśniętej kombinerkami na odpowiedniej średnicy gwoździu potem wsuwałem jedną w drugą i wyglądało to nawet przyzwoicie ;) No i na koniec, żeby nie słodzić za bardzo, pytanie: jak mogłeś zdradzić Kuzniecowa dla jakiegoś Ryszarda??!! "Naten tychmiast" zwijaj bambetle z Brestu i do Siewieromorska! ;)
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
- Szydercza Gała
- x 169
EEE ale o co chodzi z tym linkiem na papermodelsy?? Zdaje sie aktywny TU jesteś, więc co za fajans tu odstawiasz? Albo robisz cos od początku do końca albo nie rób wcale. To chyba najbardziej burackie zagranie jakie można zrobić, wlepić galerię modelu i linka do relacji na inne forum, kwalifikuje sie to na co najmniej szczał z gumofilca ...
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
Piotrze taki sposób pracy jest dla mnie wygodny i sprawia radość z klejenia. Nigdy nie będe na Wszym poziomie, bo ślęczenie rok nad jednym modelem to nie dla mnie. Admirał ma się dobrze robota idzie powoli, ale do przodu.
A Pan Gała.....takie wpisy zniechęcają mnie do dalsej aktywności wogóle(z resztą już w moim pierwszym temacie na tym forum zostałem zrównany z ziemią)
Nie rozumiem co w tym złego podobno Papermodels to zaprzyjaźnione forum.
Ps. Co do burackiego zachowania, Panu Gale proponuje formata, bo się chyba mu emoty zacięły, ciągle pokazuje tylko jedną.....
A Pan Gała.....takie wpisy zniechęcają mnie do dalsej aktywności wogóle(z resztą już w moim pierwszym temacie na tym forum zostałem zrównany z ziemią)
Nie rozumiem co w tym złego podobno Papermodels to zaprzyjaźnione forum.
Ps. Co do burackiego zachowania, Panu Gale proponuje formata, bo się chyba mu emoty zacięły, ciągle pokazuje tylko jedną.....
- Szydercza Gała
- x 169
Zaprzyjaźnione czy nie ( ja stawiam na NIE ) wytłumacz mi co Ci szkodziło zrobić tą relację też tu, albo podarować sobie bycie Majkelem Dżeksonem polskiego modelarstwa i odpuścić sobie wklejanie tej galerii. Skoro już olałeś nas krzywym sikiem i nie pokazałeś relacji, bądź konsekwentny i nie pokazuj galerii. Lenistwo w modelarstwie, nawet internetowym jest niewskazane.
A tego emota używam bo mogę i lubię :haha::haha:
A tego emota używam bo mogę i lubię :haha::haha:
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Ok Pan Gała się wypowiedział, dziękuje. Przyjąłem do wiadomości.
Jakbym nie dał linka, to by nie bylo pretekstu i Pan Gała się pewnie nie raczył napisać nic, bo poco jak ważniejsze jest wytykanie błędów sposobu pisania postów niż o kwiatkach na modelu....
Koniec kwestii już sie więcej nie będe wypowiadał, pewnie Panu Gale właśnie o to chodzi, żeby ciągnąć swój makaron...
Ps. Proszę mi wszystkie swoje niepisane zasady wysłać na PW, bo jasnowidzem nie jestem
Jakbym nie dał linka, to by nie bylo pretekstu i Pan Gała się pewnie nie raczył napisać nic, bo poco jak ważniejsze jest wytykanie błędów sposobu pisania postów niż o kwiatkach na modelu....
Koniec kwestii już sie więcej nie będe wypowiadał, pewnie Panu Gale właśnie o to chodzi, żeby ciągnąć swój makaron...
Ps. Proszę mi wszystkie swoje niepisane zasady wysłać na PW, bo jasnowidzem nie jestem