[Relacja, Projekt] Admiral Kuznetzov 1:400
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Nie za dużo tego jogurtu? ;)
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
Rufa.....
Okazało się przy niej więcej roboty niż myślałem , jeszcze jej nie dokończyłem, ale to już jest dobra podstawa do wykonania finalnej części.
Starałem się, aby nie było łączeń na powierzchniach płaskich i w miarę się udało Zostały dwa miejsca, które nie wiem w jakim sposobem wykonać.
Obłe miejsca, albo listki pionowe ,albo poprzeczne, się zobaczy. Bardziej się zastanawiam nad tymi dwoma pionowymi cuś, czy na płasko, czy takie wpuszczane belki
A oto prototyp rufy przez duże R, 1:200 by się nie powstydzilo
PZDR
Okazało się przy niej więcej roboty niż myślałem , jeszcze jej nie dokończyłem, ale to już jest dobra podstawa do wykonania finalnej części.
Starałem się, aby nie było łączeń na powierzchniach płaskich i w miarę się udało Zostały dwa miejsca, które nie wiem w jakim sposobem wykonać.
Obłe miejsca, albo listki pionowe ,albo poprzeczne, się zobaczy. Bardziej się zastanawiam nad tymi dwoma pionowymi cuś, czy na płasko, czy takie wpuszczane belki
A oto prototyp rufy przez duże R, 1:200 by się nie powstydzilo
PZDR
Nice! Tylko pamiętaj o grubszej warstwie papieru w miejscu napisu Адмирал флота Советского Союза Кузнецов żeby nie było tak jak na oryginale - że rufka zacznie się rozklejać pod ciężarem literek ;)
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
i wysokim ciśnieniu ;)
Nie martw się Piotrze, ta płaszczyzna będzie dopiero przy oklejaniu krawędzi pokładu, nie szkieletu
Za radą Stryka zrobiłem pionowe listki i oto powstały części składowe w tym ten "batman po mutacji" , a potem rufa;
I wszystko juz na(pod) modelem
Miałem też problem z wydrukowaniem Na ksero ok, z wzorem pasowalo, a po wydrukowaniu na brystolu, po dlugości 1 % uciekał nie wiem czemu tak robiło wiec powiększyłem o 1% i git. Są miejsca do poprawki(batman 1,5mm za szeroki), ale sie da.
PZDR
Za radą Stryka zrobiłem pionowe listki i oto powstały części składowe w tym ten "batman po mutacji" , a potem rufa;
I wszystko juz na(pod) modelem
Miałem też problem z wydrukowaniem Na ksero ok, z wzorem pasowalo, a po wydrukowaniu na brystolu, po dlugości 1 % uciekał nie wiem czemu tak robiło wiec powiększyłem o 1% i git. Są miejsca do poprawki(batman 1,5mm za szeroki), ale sie da.
PZDR
- 19zbyniu95
- 19zbyniu95