Mój ulubiony pojazd szynowy - Stadler EN 75 "Flirt"
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
- 19zbyniu95
Mój ulubiony pojazd szynowy - Stadler EN 75 "Flirt"
Witam,
W przerwach w czasie budowy Bn'ki, postanowiłem zaprojektować swój ulubiony pojazd szynowy w 1:25.
Na razie przedstawię tylko 2 screeny z projektu:
Spróbujcie zgadnąć co to będzie
Tak... to będzie EN 75 "FLIRT".
Pociąg ten będzie miał aż ok.2,7m !!
Z tego właśnie względu przekładałem ten projekt 3 razy "na potem". Dlaczego właśnie on? Ponieważ codziennie widzę go z okna, mam blisko do jego stacji końcowej oraz z powodu wyglądu.
Projekt ten, a później (bądź jednocześnie), relacja z jego budowy z pewnością będzie wiele razy zawieszana i odwieszana, a w przerwach będą powstawać inne modele odpoczynkowe. Budowa potrwa pewnie ładnych parę lat... Szczerze mówiąc ukończenie jednego z czterech wagonów będzie dla mnie ogromnym sukcesem, dlatego że jest to pierwszy model który projektuję od podstaw.
Dysponuje tylko rzutami oraz zdjęciami, jeśli ktoś ma jakieś ciekawe fotki, rzuty itd. to chętnie się nimi zaopiekuję :]
Mam już prawie gotowy przedni wózek, oraz rozpoczętą podłogę pierwszego wagonu i wózek łączący dwa wagony:
Nie które części są dla mnie zbyt trudne do odtworzenia w komputerze, dlatego będę je robił na żywca
To tyle... zapraszam do wyrażania swych opinii na temat tego projektu.
W przerwach w czasie budowy Bn'ki, postanowiłem zaprojektować swój ulubiony pojazd szynowy w 1:25.
Na razie przedstawię tylko 2 screeny z projektu:
Spróbujcie zgadnąć co to będzie
Tak... to będzie EN 75 "FLIRT".
Pociąg ten będzie miał aż ok.2,7m !!
Z tego właśnie względu przekładałem ten projekt 3 razy "na potem". Dlaczego właśnie on? Ponieważ codziennie widzę go z okna, mam blisko do jego stacji końcowej oraz z powodu wyglądu.
Projekt ten, a później (bądź jednocześnie), relacja z jego budowy z pewnością będzie wiele razy zawieszana i odwieszana, a w przerwach będą powstawać inne modele odpoczynkowe. Budowa potrwa pewnie ładnych parę lat... Szczerze mówiąc ukończenie jednego z czterech wagonów będzie dla mnie ogromnym sukcesem, dlatego że jest to pierwszy model który projektuję od podstaw.
Dysponuje tylko rzutami oraz zdjęciami, jeśli ktoś ma jakieś ciekawe fotki, rzuty itd. to chętnie się nimi zaopiekuję :]
Mam już prawie gotowy przedni wózek, oraz rozpoczętą podłogę pierwszego wagonu i wózek łączący dwa wagony:
Nie które części są dla mnie zbyt trudne do odtworzenia w komputerze, dlatego będę je robił na żywca
To tyle... zapraszam do wyrażania swych opinii na temat tego projektu.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 22 2012, 11:51 przez 19zbyniu95, łącznie zmieniany 6 razy.
- 19zbyniu95
- 19zbyniu95
- 19zbyniu95
- 19zbyniu95
Też mieszkam niedaleko stacji Tychy Miasto (ok. 1km) i często na nią chodzę zobaczyć co w danym dniu jeździ, więc również kibicuję temu projektowi.
Zapraszam na moje strony internetowe:
- www.gkw.glt.pl
- www.transport.tychy.glt.pl
oraz kanał na YT: http://www.youtube.com/user/OKz32
- www.gkw.glt.pl
- www.transport.tychy.glt.pl
oraz kanał na YT: http://www.youtube.com/user/OKz32