*[Relacja/Okręt] Boh Cara Chrani, czyli jankesi z nitownicami WARIAG
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Szydercza Gała
- x 169
Tfu, tfu - tak to jest jak się pisze na szybko.
I jeszcze z literówkami...
Chodziło mi o te "tylce", "uchwyty", "zamki" czy jak to tam te farfocle od grubszej strony się nazywają.
Nawiasem mówiąc - skąd bierzesz zdjęcia takich detali ?
Podpierasz się jakimiś fotografiami z epoki, albo może nawet ( przepraszam za wyrażenie ) monografiami? Czy tylko to co ci dają w zestawach ?
I jeszcze z literówkami...
Chodziło mi o te "tylce", "uchwyty", "zamki" czy jak to tam te farfocle od grubszej strony się nazywają.
Nawiasem mówiąc - skąd bierzesz zdjęcia takich detali ?
Podpierasz się jakimiś fotografiami z epoki, albo może nawet ( przepraszam za wyrażenie ) monografiami? Czy tylko to co ci dają w zestawach ?
Tyle pięknych samolotów do sklejenia...
- Szydercza Gała
- x 169
w tych 47 są tylko elementy z wycinanki, sa całkiem dobrze narysowane. Do Wariaga mam ruskie plany, na podstawie których powstała ta wycinanka i ze dwie ruskie monografie, w których w sumie sa chyba wszystkie istniejące zdjęcia tego okrętu. Ja w przeciwieństwie do niektórych Miszczóff najpierw zbieram materiał a dopiero potem zaczynam klejenie
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 169
A teraz mój ulubiony element uzbrojenia Wariaga ( ten najbardziej bezużyteczny ) 2 armaty Baranowskiego. Zasadniczo były przeznaczone dla oddziałów desantowych, ale w przerwach pomiędzy inwazjami chińskich i koreańskich wiosek, były ustawione na morskich podstawach pod skrzydłami pomostu
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 169
Co by nie było że się ostatnio tylko SZKODNICTWEM zajmuję
Oto jedna z faz produkcji Tajnej Borni Pułkownika Mitrofanowa, kutrów parowych. Nie trzeba chyba dodawać że Pułkownik musiał osobiście wprowadzić pewne poprawki do planów które mu przysłali z biura projektowego, ale zdążył juz do tego przywyknąć
Oto jedna z faz produkcji Tajnej Borni Pułkownika Mitrofanowa, kutrów parowych. Nie trzeba chyba dodawać że Pułkownik musiał osobiście wprowadzić pewne poprawki do planów które mu przysłali z biura projektowego, ale zdążył juz do tego przywyknąć
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- 19zbyniu95
- Szydercza Gała
- x 169
- Szydercza Gała
- x 169
Ta relacja powoli zaczyna przypominać relację ze zlepiania zastygłych siurów plastiku ale zapewniam że wszystko co sie nie świeci na miedziano to tylko i wyłącznie karton. Postanowiłem mimo wszystko nie uzbrajać kutrów, co prawda była możliwość ustawienia na nich działka 37 mm i karabinu maszynowego, jednak nie znalazłem ani jednego zdjęcia przedstawiającego je w takiej konfiguracji. W zasadzie są gotowe do malowania, brakuje tylko komina, steru, śruby i kotwicy, ale ze względów kolorystycznych i operacyjnych będą one zainstalowane dopiero po malowaniu kadłubów.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD