Dziękuję, swoją drogą dziwi mnie fakt że wielu modelarzy nie decyduje się na wykorzystanie kamuflażu belkowego w ozdabianiu swoich Bismarcków. Przy monotonii szarego koloru w tej konkretnej jednostce biało-czarne paseczki dodają mu troszkę smaczku. Faktem jest że element ten znacznie komplikuje proces malowania ale efekt jest niezaprzeczalnie lepszy.Jureczek pisze:Wszystko piekne,hangarki super ale Panie Tomaszu dobil Pan mnie kominem i jego malowaniem.
[Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
-
- x 1
-
- x 8
Najpierw męczyłem Was dość długo fotkami "buciora", a teraz same fotki hangarów. No niestety taka kolej rzeczy, a komu się to znudzi nie musi zaglądać (oglądać)
Ostatnie dni to dorabianie drutów wszelakich wymiarów i pozostałych detali.
Brakuje jeszcze tylko drabinek ale te doklejone zostaną w terminie późniejszym.
Ostatnie dni to dorabianie drutów wszelakich wymiarów i pozostałych detali.
Brakuje jeszcze tylko drabinek ale te doklejone zostaną w terminie późniejszym.
No to kolejna foteczka podobna do ostatniej, jednak nie taka sama. Hangary w podkładzie z pierwszym malunkiem w postaci czarnego pasa pod przyszłą drabinką. W tej chwili (przed zrobieniem tej fotki) otrzymały już obydwa jeden z kolorów bazowych, a mianowicie jasno-siwe boczki. Jutro maskowanie i malowanie kolejnym kolorkiem
Ostatnio zmieniony śr sty 05 2011, 20:14 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 1 raz.
-
- x 8