*[Relacja/Samochód] Star 12.185 z podnośnikiem PM 0184H
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Relacja/Samochód] Star 12.185 z podnośnikiem PM 0184H
WSPÓŁCZESNY POLSKI SAMOCHÓD CIĘŻAROWY Z PODNOSZONYM "KOSZEM":
* długość modelu ze złożonym ramieniem 376 mm
* wysokość z podniesionym ramieniem 720 mm
* 7 arkuszy A3 z częściami do wycinania
* 3 strony A3 z rys. montażowymi
* 2 strony A3 z opisem i instrukcją budowy
* model dla średnio zaawansowanych i zaawansowanych
* model posiada:
o podnoszone ramię z koszem
o silnik widoczny pod odchylaną kabiną
o wnętrze kabiny kierowcy
o kręcące się koła
* komputerowe opracowanie graficzne
skala: 1:25
wielkość modelu po sklejeniu: 376 mm
autor: Jan Kołodziej
Budowę zacząłem około 3/4 miesiące temu od kół a dokładniej od bieżników i niestety na tym prace ustały. Jednak ostatnimi czasy znowu wróciło natchnienie i powoli coś tam się rusza do przodu. Na razie te nieszczęsne koła odstawiłem na bok a wziąłem się za ramę pojazdu. Jak już będzie miała jakiś wygląd to wstawię foto a na razie przedstawiam bieżniczki (próbowałem się zastosować do podpowiedzi Milochy z poprzedniego modelu) :
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lut 06 2011, 14:39 przez madteam19, łącznie zmieniany 1 raz.
MarcinS wszystko mamy pod kontrolą po przyklejeniu bieżnika od razu sprawdziłem czy ładnie mi się ukształtuje i wszystko jest ok;D
Nie przyklejam na razie tłumika ponieważ nie chce później być zaskoczony że mi wchodzi coś jedno na drugie;) z tylną osią również się wstrzymałem:)
Pozdrawiam i zabieram się za kabinkę
Nie przyklejam na razie tłumika ponieważ nie chce później być zaskoczony że mi wchodzi coś jedno na drugie;) z tylną osią również się wstrzymałem:)
Pozdrawiam i zabieram się za kabinkę
Doszło nam wnętrze kabiny (średnio jestem z niego zadowolony ponieważ brakuje w nim paru rzeczy ale w sumie to i tak mało będzie widać z tego względu że nie będzie otwieranych drzwi):neutral:
Poza kabiną udało się złożyć jeszcze zderzak i tu chciałbym zaznaczyć że zeszło mi z nim przeszło 3 godziny więc całe szczęście że był tylko jeden
Poza kabiną udało się złożyć jeszcze zderzak i tu chciałbym zaznaczyć że zeszło mi z nim przeszło 3 godziny więc całe szczęście że był tylko jeden
Ostatnio zmieniony pt sty 21 2011, 11:55 przez madteam19, łącznie zmieniany 2 razy.
- 19zbyniu95
Z fotografovaniem zielonego retuszu jest zawsze problem dlatego ze kolor ten zawiera zolty jako podstawowy skladowy, wiec oswietlenie(ktore z regoly tez zawiera sporo zoltego) drastycznie zmienia odcien. Zeby nie bylo tego problemu "zolty skladnik w retuszu i druku powinien byc praktycznie identyczny. Przypuszczam ze tej neonovej zieleni tak basdzo nie widac w swietle dziennym.
Pozdrawiam
MarcinS
MarcinS