Witam Cię Zbyniu serdecznie.Zawsze z ciekawością śledzę Twoje relacje,choć rzadko zabieram w nich głos.Nie wątpię,że podołasz temu diabłu.Mam tylko pytanie z inne beczki-czy to wydanie jest druknięte na zwykłym papierze?Poprzednie bodajże z 1996 było na kredzie.
w budowie-KW-85
zbudowano-Sd.Kfz 252,VT-34,IS-2,M24
Już się przekonałem jaki ten model będzie czasochłonny... Wykonanie siedzeń zajęło mi ok. 4 godzin, ale z efektu jestem nawet zadowolony
Aaa... szkoda bo zapomniałem zrobić zdjęcia z grosikiem. Ławka ma dł. 2,5 cm.
Pięknie to wygląda. Małe i żmudnie dłubane detale dodają uroku modelom. Strasznie podobają mi się wszelkie modele z odwzorowanym wnętrzem, czuć wtedy klimat.
Pytanko. Jakie źródło światła stosujesz podczas fotografowania ? Jedno czy może więcej ?
Haziaj -zdjęcia są robione przy sztucznym świetle, w namiocie bezcieniowym. Światło mam od góry i od przodu dzięki dwóm świetlówkom. Dużo lepsze foty są przy świetle dziennym. Wtedy wystarczy ustawić skrzynkę pod oknem.
Zdjęcia są trochę zamglone Zbyniu, bo są zbyt rozjaśnione. Spróbuj następne wrzucić do obróbki w jakimś programie i zmniejsz jasność, ewentualnie zwiększ kontrast leciutko, albo używaj krótszych czasów fotografowania, albo zmniejsz "czułość" ISO.
Ja się od dłuższego czasu posługuję GIMPem i daje radę. W sumie to każde zdjęcie obrabiam przed wrzuceniem w net. Można sporo podregulować krzywymi, różnymi suwakami od poziomów świateł i cieni, podostrzyć itd.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!? ZŁO SQUAD