[relacja] White M3A1 Scout Car
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[relacja] White M3A1 Scout Car
Miło mi powitać wszystkich odwiedzających!
Po ukończeniu Stara nadeszła pora na kolejny pojazd tym razem wojskowy.
Skala: 1:25
Producent: WAK
Autorzy: M. Kita
Poziom trudności: 4/6
Ilość arkuszy z częściami: 9
Ilość rysunków montażowych: 55
Model transportera opancerzonego M3A1 jest modelem średniotrudnym w budowie. W modelu można wykonać pełne podwozie, silniki, przedział kierowcy, liczne elementy wyposażenia. Model w wycinance jest w malowaniu 24. Pułku Ułanów - Francja 1944. Model zawiera także instrukcję w języku angielskim.
Prace nad nim zacząłem 2 dni temu (jak na razie bez większych problemów) i od razu zaprezentuje jak się posuwają. Mam w planach malowanie całości i w tym celu zamówiłem zielone farebki Humbrola (mam nadzieję, że dobiorę odpowiedni kolor). Na początku postanowiłem zbudować nadwozie,a dopiero później podwozie, koła i uzbrojenie.
To by było na razie na tyle. Mam nadzieję że Scout Car niedługo dołączy do Bumarów. Pozdrawiam gorąco!
Po ukończeniu Stara nadeszła pora na kolejny pojazd tym razem wojskowy.
Skala: 1:25
Producent: WAK
Autorzy: M. Kita
Poziom trudności: 4/6
Ilość arkuszy z częściami: 9
Ilość rysunków montażowych: 55
Model transportera opancerzonego M3A1 jest modelem średniotrudnym w budowie. W modelu można wykonać pełne podwozie, silniki, przedział kierowcy, liczne elementy wyposażenia. Model w wycinance jest w malowaniu 24. Pułku Ułanów - Francja 1944. Model zawiera także instrukcję w języku angielskim.
Prace nad nim zacząłem 2 dni temu (jak na razie bez większych problemów) i od razu zaprezentuje jak się posuwają. Mam w planach malowanie całości i w tym celu zamówiłem zielone farebki Humbrola (mam nadzieję, że dobiorę odpowiedni kolor). Na początku postanowiłem zbudować nadwozie,a dopiero później podwozie, koła i uzbrojenie.
To by było na razie na tyle. Mam nadzieję że Scout Car niedługo dołączy do Bumarów. Pozdrawiam gorąco!
-
Wszystko z jednej 'rodziny' ;) Posiadam kilka modeli w szufladzie i właśnie miałem do wyboru M5A1 Half-Track'a, M16 MGMC i Scout Car'a. Na początek zabieram się za tego ostatniego, gdyż wydaje się być najprostszym z wyżej wymienionych. Nie należę do doświadczonych, gdyż mam dopiero 19 lat i jakieś 5 skończonych modeli, ale mam nadzieję, że się na nim nie wyłożę. A później niewykluczone że wezmę się za któregoś z pozostałych.
Witam
Jeżelibyś potrzebował jakichkolwiek zdjęć oryginału to służę pomocą - mam takiego w pracy - co widać zresztą w awatarze
Pozdrawiam
Filip
Jeżelibyś potrzebował jakichkolwiek zdjęć oryginału to służę pomocą - mam takiego w pracy - co widać zresztą w awatarze
Pozdrawiam
Filip
Panie - zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji.
Wyzwól mój umysł od niekończącego brnięcia w szczegóły i daj mi skrzydła abym w lot przechodził do rzeczy.
Użycz mi chwalebnego poczucia, że czasami mogę się mylić.
Zachowaj mnie miłym dla ludzi, choć z niektórymi z nich doprawdy trudno wytrzymać.
Tomasz z Akwinu
Wyzwól mój umysł od niekończącego brnięcia w szczegóły i daj mi skrzydła abym w lot przechodził do rzeczy.
Użycz mi chwalebnego poczucia, że czasami mogę się mylić.
Zachowaj mnie miłym dla ludzi, choć z niektórymi z nich doprawdy trudno wytrzymać.
Tomasz z Akwinu
Dzięki Mortis! Są jakieś zdjęcia w internecie - wiadomo, ale to nie to samo co oryginał;) więc jeśli możesz i chcesz to podeślij jakieś na maila: przemek.mazur007@interia.pl
Na razie by się przydało coś z wnętrzem a później będziemy myśleć co dalej:) ewentualnie komentuj czego brakuje i będziemy dorabiać.pozdrawiam
Na razie by się przydało coś z wnętrzem a później będziemy myśleć co dalej:) ewentualnie komentuj czego brakuje i będziemy dorabiać.pozdrawiam
Jestem ponownie tym razem aby zaprezentować efekt wczorajszej jak i dzisiejszej pracy. Zabudowałem tył autka i 'pobawiłem się' trochę z nadkolami.
Jutro nie bardzo będę miał się czym zająć bo wypadało by zacząć malowanie i wygląda na to że trochę się budowa wstrzyma do puki nie dojdą farby. Ale z drugiej strony to zawsze coś tam się znajdzie - chociażby nity na zewnątrz pojazdu (do których jakoś mnie nie ciągnie)
Jutro nie bardzo będę miał się czym zająć bo wypadało by zacząć malowanie i wygląda na to że trochę się budowa wstrzyma do puki nie dojdą farby. Ale z drugiej strony to zawsze coś tam się znajdzie - chociażby nity na zewnątrz pojazdu (do których jakoś mnie nie ciągnie)