*[Relacja/Okręt] ORP Jastrząb (P551), ex-USS S-25 (SS-130), 1:200
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Przedstawiam co następuje:
- rufowe stery głębokości i lewoburtowa śruba napędowa. Technika wykonania sterów głębokości jest analogiczna do tej zastosowanej w płetwie steru kierunku. Trzy warstwy papieru, w środkowej wybranie na oś. Element nałożony na zamocowaną wcześniej oś wykonaną z miedzianego drutu:
Jak widać (albo i nie), kadłub jest pozbawiony stępek przechyłowych. Próbuję przykleić nowe, węższe idąc za radą Szyderczego...
"Dzięki" Gała. Już mi brakuje tzw. f-wordów.
- rufowe stery głębokości i lewoburtowa śruba napędowa. Technika wykonania sterów głębokości jest analogiczna do tej zastosowanej w płetwie steru kierunku. Trzy warstwy papieru, w środkowej wybranie na oś. Element nałożony na zamocowaną wcześniej oś wykonaną z miedzianego drutu:
Jak widać (albo i nie), kadłub jest pozbawiony stępek przechyłowych. Próbuję przykleić nowe, węższe idąc za radą Szyderczego...
"Dzięki" Gała. Już mi brakuje tzw. f-wordów.
Dziś znalazłem chwilę na budowę kiosku. Składa się on z dwóch modułów, budowanych niezależnie od siebie. Dzięki temu można go w miarę precyzyjnie przykleić dociskając do kadłuba bez obawy że się uszkodzi.
Konstrukcja wewnętrzna:
Poszycie kiosku jest połączone w jeden element, który wystarczy nasunąć na szkielet:
Gotowe. Niestety szczególnie w sztucznym oświetleniu+makro widać niewielkie szczeliny wzdłuż dolnej krawędzi kiosku:
Konstrukcja wewnętrzna:
Poszycie kiosku jest połączone w jeden element, który wystarczy nasunąć na szkielet:
Gotowe. Niestety szczególnie w sztucznym oświetleniu+makro widać niewielkie szczeliny wzdłuż dolnej krawędzi kiosku:
Strk takie porządki to się robi przed wstawieniem do archiwum, ale i tak uważam że Twoja decyzja była przedwczesna i biorąc pod uwagę TO forum wyciąłeś wszystko jak leci ze szkodą dla merytorycznej wartości tej relacji.
No ale jak sam pisałeś Twój cyrk i twoje małpy.
W budowie: Halny;
Za duży bałagan był. A istotne informacje dot. poprawek modelu mam zapisane, ponieważ ginęły w natłoku niewiele wnoszących postów.Piterski pisze:Strk takie porządki to się robi przed wstawieniem do archiwum, ale i tak uważam że Twoja decyzja była przedwczesna i biorąc pod uwagę TO forum wyciąłeś wszystko jak leci ze szkodą dla merytorycznej wartości tej relacji.
Oczywiście, zapraszam do rozmowy - nie lubię monologów
Ostatnio zmieniony pt mar 04 2011, 14:46 przez strk, łącznie zmieniany 1 raz.