*[Relacja/Samolot] RWD-22 CardPlane 2-4/2006.
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- 19zbyniu95
- nocternity
Czapki z głów...
Witam Szanownych Panów modelarzy. Chciałem poinformować, ze jest to mój pierwszy post tutaj, a konto założyłem głownie dlatego aby moc wyrazić swój zachwyt nad fenomenalnym kunsztem modelarskim Pana Autora. Moje raczki drżą, a główka poważnie zastanawia się czy znów (po latach) nie wziąć w paluszki kartonóweczki jakiejś...
Szacunek i ukłon najniższy w stronę Galicyjskich artystów - modelarzy.
Marcinek.
Re: Czapki z głów...
Tu się nie ma co zastanawiać, wybrać wycinaneczkę, założyć swój temacik, wziąć nożyczki i nożyk, tubeczkę jakiegoś klajstru, gwizdnąć komuś pudełeczko po butach i śmigać, cóż za problem.nocternity pisze:Moje raczki drżą, a główka poważnie zastanawia się czy znów (po latach) nie wziąć w paluszki kartonóweczki jakiejś...
- nocternity
Breguet
Przyznam szczerze że 3 lata temu zrobiłem drugie podejście do Bregueta XIX z MM, mam nawet sklejone 4 segmenty kadłuba - w dwóch osobnych parach:) Ale żeby wyciągnąć toto na światło dzienne i pokazać te 'macanki' modelarskiej braci... Nie miałbym odwagi... Swoją drogą mam sentyment bo był to pierwszy retusz wykonany Humbrolem, miast czarnego mazaka przesłanego z łaską przez pazerną siostrę z New Jersey:P A i lakieru bezbarwnego wymienionego producenta nie żałowałem, oj nie... Tyle ze później zastój, może poniekąd poziomem popisów dzisiejszych artystów spowodowany...
- nocternity
Cięcie Gięcie
Dziękuję za porady. Mam w kolekcji kilkadziesiąt modeli w tym również te od Pana Halińskiego. Tyle ze nożyczki, którymi dysponuje od 20 już lat, mogą nie dać rady (wycięły między innymi Ark Royal, Rodney, Krasin i Vanguard, więc chyba należy im się zasłużona emerytura). Czym to dzisiaj wycinać? Skalpelem? Jak - od linijki? A te wszystkie dziury i części okrągłe? Litości...