Doradźcie, nie wiem co wybrać :)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Chłopie męska decyzja, zanim kupisz jakiś model stracisz cały zapał
Widzę, że potrzebujesz, żeby Ci ktoś twardo powiedział co masz kleić, bo po twoich wpisach widać, że nie masz pojęcia o wycinankach, więc zdecyduje za Ciebie i BIERZ SIĘ ZA ROMĘ .
Koniec tematu i czekam na relację chętnie obejrzę.
PZDR
Widzę, że potrzebujesz, żeby Ci ktoś twardo powiedział co masz kleić, bo po twoich wpisach widać, że nie masz pojęcia o wycinankach, więc zdecyduje za Ciebie i BIERZ SIĘ ZA ROMĘ .
Koniec tematu i czekam na relację chętnie obejrzę.
PZDR
-
Witaj. sam nie dawno bylem w Twojej sytuacji i sam zaczelem zabawe z kartonowym hobby. Powiem Ci tak, kup sobie swoj wymarzony okret, ale zanim go zaczniesz sklejac, sklej pare latwiejszych modeli. Ja sam zaczelem od Ju 87 i wiem ile mam teraz problemow. Dobra rada Wujka Andrzeja dla wszystkich zoltodziobow takich jak ty i ja : zaczynajcie od sklejania latwych modeli by nauczyc sie technik formowania i sklejania. I ja jako zlotodziob moge powiedziec, ze to swiete slowa.
cierpliwosc to skarb jakiego nie mozna kupic...
W budowie: Bf 109 E-4
zbudowane: Ju 87 d-3
Olo
W budowie: Bf 109 E-4
zbudowane: Ju 87 d-3
Olo
Dlatego radzę kupić dwie wycinanki. Jeżeli zaczniesz od części których jest najwięcej identycznych i każdą kolejną będziesz się starał wykonać coraz lepiej to szybko nabędziesz potrzebnych umiejętności by skończyć nawet skomplikowany model okrętu.
Kiedy zmontujesz wszystkie skrzynki, polery, szalupy, działka pelot itp. z jednej wycinanki wyrzuć te które ci się nie podobają i uzupełnij z drugiej aż będziesz miał komplety dobrze sklejonych drobiazgów.
Wtedy zrób wieże artylerii głównej, nadbudówki, na końcu kadłub, w razie czego posiłkując się drugą wycinanką po czym zmontuj całość jak z klocków. W ramach jednego modelu jesteś w stanie przejść od totalnego początkującego do dobrego modelarza, a jednocześnie ludzie nie będą wierzyli że to twój pierwszy model.
Dlatego jestem za MM bo jest tani i np. za 30zł + przesyłka możesz mieć 2 HMS Hood
Kiedy zmontujesz wszystkie skrzynki, polery, szalupy, działka pelot itp. z jednej wycinanki wyrzuć te które ci się nie podobają i uzupełnij z drugiej aż będziesz miał komplety dobrze sklejonych drobiazgów.
Wtedy zrób wieże artylerii głównej, nadbudówki, na końcu kadłub, w razie czego posiłkując się drugą wycinanką po czym zmontuj całość jak z klocków. W ramach jednego modelu jesteś w stanie przejść od totalnego początkującego do dobrego modelarza, a jednocześnie ludzie nie będą wierzyli że to twój pierwszy model.
Dlatego jestem za MM bo jest tani i np. za 30zł + przesyłka możesz mieć 2 HMS Hood
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
Ja tam bym nic nie kupował ani tym bardziej nie kleił i poczekał aż ktoś zrobi to za mnie. Po co się męczyć i głowić?
Sam natomiast zająłbym się pisaniem bloga na najpoczytniejszym portalu internetowym.
Sam natomiast zająłbym się pisaniem bloga na najpoczytniejszym portalu internetowym.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD