*[Relacja/Samolot] Gieroj Sawietskowo Sajuza (Jak-1b) by ZŁO SQUAD
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
-
Cześć Andrzej.
Folię owijam na tłoczysku jednocześnie wygładzając ją poprzez jednoczesne ściskanie tłoczyska gładką spiczastą pincetą i obracanie go w niej. Może pokażę to przy okazji podwozia głównego.
BTW. Pracuję z powrotem w WAW, więc jak dalej pracujesz tam gdzie pracowałeś, to może wpadnę któregoś dnia.
Pozdro!
Folię owijam na tłoczysku jednocześnie wygładzając ją poprzez jednoczesne ściskanie tłoczyska gładką spiczastą pincetą i obracanie go w niej. Może pokażę to przy okazji podwozia głównego.
BTW. Pracuję z powrotem w WAW, więc jak dalej pracujesz tam gdzie pracowałeś, to może wpadnę któregoś dnia.
Pozdro!
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
- Paolo vanKossi
Fajnie to wszystko wygląda, ale wydaje się jakby ster kierunku był wyższy od statecznika pionowego i wystawał nieco ponad jego górną krawędź. Tłoczenia imitujące płócienne poszycie sterów wysokości i steru kierunku super.
Pozdrawiam
Paolo
----------------------------------------------------------
Kleję bo lubię a nie dlatego, że potrafię
Na warsztacie:
Me-109 G5 KK Nr6(1/2009) 1:50, Me 109F-4 AH Kartonowy Arsenał 4/2005
Paolo
----------------------------------------------------------
Kleję bo lubię a nie dlatego, że potrafię
Na warsztacie:
Me-109 G5 KK Nr6(1/2009) 1:50, Me 109F-4 AH Kartonowy Arsenał 4/2005
Zetpt, cudem niestety ten model nie jest i raczej nie będzie.
Mimo iż pracuję teraz już w Wawie to i tak czasu mi nie starcza na wszystko. Ale postaram się zajrzeć jakoś może jak uda mi się z domu wyrwać. Ostatnio chyba nawet o tym rozmawialiśmy w listopadzie?
Dzięki za zaproszenie. Spróbuję.
Mimo iż pracuję teraz już w Wawie to i tak czasu mi nie starcza na wszystko. Ale postaram się zajrzeć jakoś może jak uda mi się z domu wyrwać. Ostatnio chyba nawet o tym rozmawialiśmy w listopadzie?
Dzięki za zaproszenie. Spróbuję.
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Jakimś cudem nawet udało mi się połączyć ogon z kadłubem.
Poza tym, że musiałem wyretuszować błędy graficzne a dokładniej niepotrzebne ślady otarć w miejscach łączeń segmentów kadłuba modelu od miejsca za kabiną do ogona (w realu nie było tam łączeń segmentów), to poza tym bez problemów, nawet biorąc pod uwagę fakt, że nagniotłem imitację podłużnic w miejscach gdzie kadłub kryty był płótnem, poszycie zeszło mi się u dołu nawet nieźle.
Nieustannie (jak dla mnie) zmorą tego modelu są kolory i moja walka z dorobieniem farbek do retuszu tych szarości. Mam nadzieję że Zły Wujek na mnie nie najedzie za użycie słowa "walka" bo to odnosi się do farb, nie do kartonu
Dobra nie ma co się więcej rozpisywać.
Kilka zdjęć:
I specjalnie dla Rutka powiększenia (o tyle o ile mi się udały)... Przynajmniej próbowałem...
Tyle na dziś
Dobranoc i Wesołych Świąt wszystkim... TAK, WSZYSTKIM, nawet JEMU...
(Nie miałem na myśli Rutka ani Wujka, żeby nie było...)
Poza tym, że musiałem wyretuszować błędy graficzne a dokładniej niepotrzebne ślady otarć w miejscach łączeń segmentów kadłuba modelu od miejsca za kabiną do ogona (w realu nie było tam łączeń segmentów), to poza tym bez problemów, nawet biorąc pod uwagę fakt, że nagniotłem imitację podłużnic w miejscach gdzie kadłub kryty był płótnem, poszycie zeszło mi się u dołu nawet nieźle.
Nieustannie (jak dla mnie) zmorą tego modelu są kolory i moja walka z dorobieniem farbek do retuszu tych szarości. Mam nadzieję że Zły Wujek na mnie nie najedzie za użycie słowa "walka" bo to odnosi się do farb, nie do kartonu
Dobra nie ma co się więcej rozpisywać.
Kilka zdjęć:
I specjalnie dla Rutka powiększenia (o tyle o ile mi się udały)... Przynajmniej próbowałem...
Tyle na dziś
Dobranoc i Wesołych Świąt wszystkim... TAK, WSZYSTKIM, nawet JEMU...
(Nie miałem na myśli Rutka ani Wujka, żeby nie było...)
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
- Wujek Andrzej
- x 2