ijon dzięki!
Zbyszku dużo się nauczyłem dzięki Twoim relacjom. Zwłaszcza Drakena i Horneta.
Prawdziwa zabawa z łączeniami na zaokrąglonych krawędziach jest przy poszyciu skrzydeł, które też składa się z górnej i dolnej połówki, a dodatkowo profil skrzydła zmienia się na całej długości. Na razie jest dużo przymiarek i pasowania, co by czegoś nie spaprać
Pozdrawiam.
[Relacja] BAC Lightning F.Mk6 (Fly Model/Gomix 146)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
W budowie: BAC Lightning
Laserożernym szkieletożercom mówimy twarde i stanowcze raczej nie.
Jacob słyszę Cię głośno i wyraźnie
Mały błysk nastąpi również przy Lightningu. Zaawansowane prace trwają przy skrzydłach. Musiałem trochę pokombinować z zamocowaniem sterów i lotek do szkieletu skrzydła. Wydaje mi się, że to raczej ja tu coś pomodziłem i stąd problemy. Było kilka małych zmian w stosunku do tego, co zaprojektował autor, więc ewentualne pretensje mogę mieć tylko do siebie.
Dalej walka z poszyciem skrzydeł. Owo poszycie składa się z dwóch połówek: górnej i dolnej, więc będzie zabawa z klejeniem krawędzi natarcia, ale trochę poćwiczyłem na lotkach
Na koniec obiecany błysk (niestety aparatem z telefonu, ale coś widać).
Pozdrawiam,
Mały błysk nastąpi również przy Lightningu. Zaawansowane prace trwają przy skrzydłach. Musiałem trochę pokombinować z zamocowaniem sterów i lotek do szkieletu skrzydła. Wydaje mi się, że to raczej ja tu coś pomodziłem i stąd problemy. Było kilka małych zmian w stosunku do tego, co zaprojektował autor, więc ewentualne pretensje mogę mieć tylko do siebie.
Dalej walka z poszyciem skrzydeł. Owo poszycie składa się z dwóch połówek: górnej i dolnej, więc będzie zabawa z klejeniem krawędzi natarcia, ale trochę poćwiczyłem na lotkach
Na koniec obiecany błysk (niestety aparatem z telefonu, ale coś widać).
Pozdrawiam,
W budowie: BAC Lightning