[Relacja] An-2 Orlik 1/2011
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Postanowiłem jednak, że zajmę się najpierw oklejaniem k-ba. Po pierwsze - szkielet może mi się uszkodzić a po drugie - coś jest nie tak z pokryciami skoro kajym z papermodels miał drobne kłopoty. Drobnicą w kabinie zajmę się później.
Coś mi ten Antek jakiś taki mały wychodzi a niby wszystko robię zgodnie z wycinankową instrukcją.
Coś mi ten Antek jakiś taki mały wychodzi a niby wszystko robię zgodnie z wycinankową instrukcją.
A coś Ty tu Jarku nakombinował???... Jakiś taki Kingsajz...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
Chyba autorzy projektu teżPabloS pisze:Wydawnictwo nieźle się postarało, taki stopień detalizacji przy takiej skali...
Przymierzam się do oklejania kadłuba. Po wstępnych przymiarkach okazało się, że kadłub jest lekko przekoszony. Trzeba było wstawić listewkę rozpierającą tak by wręgi pokryły się z liniami naniesionymi na wewnętrznej "tapicerce", trzeba było też elementy "tapicerki" ustawić względem położenia dźwigarów dolnego skrzydła stąd bolce na zdjęciach. Mam nadzieję, że zdjęcia wyjaśniają dokładnie w czym jest problem.
Ostatnio zmieniony czw maja 05 2011, 7:20 przez OSTOJA, łącznie zmieniany 1 raz.
- YoQuieroFumar
Jak jest w Antku to wszyscy wiedzą, nie mam co wybierać, goła blacha lekko tryśnięta żółtym podkładem epoksydowym, "salonki" nie robię.ruto88 pisze:Chcesz to Ci zrobię tapicerkę na cacy, tylko wybierz kolor tkaniny i układ pikowania
Sro Kwi 20 2011, 20:48 YoQuieroFumar pisze:Tak więc cierpliwości, tak się składa, że właśnie dzisiaj zacząłem model, którego relację z budowy pokażę wkrótce na forum.