[Relacja, Projekt] Admiral Kuznetzov 1:400
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Szydercza Gała
- x 169
Jeżeli wymiarowo wszystko "gra" to po doklejeniu pozostałego wyposażenia widok ogólny na pewno korzystnie się zmieni - teraz model jest "łysy" i łyso wygląda.ruto88 pisze:Po pierwsze w porównaniu z byle jakim foto rampa wygląda jak taki kulfon, nadbudówka jakaś taka mała i przy wysoki jest od linii wodnej do pokładu
Jedziemy dalej, po przemyśleniach zmieniam skalę i zaczynam od początku.
Teraz będzie 1:300 i zabrałem się najpierw za nadbudówkę, którą skończę do ostatniego kabelka, potem resztę bajerów . W końcu teraz kadłub będzie miał ponad metr, przez ten czas mi będzie zawalał i się zakurzy strasznie, a tak tylko dokleję resztę i galeria (ale sie zagalopowałem),a więc:
Trochę szkieletu i okleiłem to barwionką
Kominek prawie oklejony ale pokaże jak skończę. I jeszcze wszystkie narzędzia uzyte do zabawy
PZDR
Teraz będzie 1:300 i zabrałem się najpierw za nadbudówkę, którą skończę do ostatniego kabelka, potem resztę bajerów . W końcu teraz kadłub będzie miał ponad metr, przez ten czas mi będzie zawalał i się zakurzy strasznie, a tak tylko dokleję resztę i galeria (ale sie zagalopowałem),a więc:
Trochę szkieletu i okleiłem to barwionką
Kominek prawie oklejony ale pokaże jak skończę. I jeszcze wszystkie narzędzia uzyte do zabawy
PZDR
Oj widzę, że nie żałujesz drukarki trzymam kciuki żeby tym razem sie udało!
Na macie: F4F-3 Wildcat KA
PabloS w tym modelu drukarki używam tylko do wydrukowania pokładuPabloS pisze:Oj widzę, że nie żałujesz drukarki trzymam kciuki żeby tym razem sie udało!
Cała reszta będzie z kartonu barwionego w masie (dla laików kolorowy brystol) Dzięki niemu kolory wszędzie są identyczne, nie trzeba retuszować i elementy wycinam na przymiarkę z dowolnego miejsca na arkuszu, dlatego białej krawędzi nie zobaczysz i to mi się w tym tak podoba
Każdy model w mojej stopce jest tak zrobiony...
PS: komin już oklejony, ale jeszcze coś dorobię i dopiero pokażę
PZDR
Mnie osobiście najbardziej bawi, "umiejętność" czytania ze zrozumieniem i "kojarzenia" faktów co poniektórych użytkowników na różnych forach modelarskich
Oczywiście, źle się stało, że robisz w 1:300. Nie będzie pasować do reszty kolekcji.
Na razie ładnie idzie. Czekam na dalszy ciąg*.
Daj zbliżenie na czerpnie powietrza, ok?
*tyle się namęczyłem zbierając plany dla Ciebie, więc chyba coś mi się należy??
Oczywiście, źle się stało, że robisz w 1:300. Nie będzie pasować do reszty kolekcji.
Na razie ładnie idzie. Czekam na dalszy ciąg*.
Trzeba patrzeć na to z przymrużeniem oka, w końcu ja też byłem zielonym świeżakiem (albo jeszcze jestem )strk pisze:Mnie osobiście najbardziej bawi, "umiejętność" czytania ze zrozumieniem i "kojarzenia" faktów co poniektórych użytkowników na różnych forach modelarskich
Po wystawie w Olszynie mój Ryś obok innych modeli wyglądał biednie ze względu na małą detalizację, więc gwoli kompromisu postanowiłem wrócić do trzy-setki (patrz galeria prywatna-albo lepiej nie )póki kolekcja nie jest za duża można atakować, tylko że teraz będzie można nim odległości mierzyć , ale akwarium mam na 160 więc na nim sobie postawięstrk pisze:Oczywiście, źle się stało, że robisz w 1:300. Nie będzie pasować do reszty kolekcji.
Foto było na 800, ale photobucket mi zmniejszył . Więc specjalnie dla Ciebie Bartłomieju wstawiam to oto foto:strk pisze:Na razie ładnie idzie. Czekam na dalszy ciąg*.
W rogu widać poprzedni sposób, a teraz zrobiłem od środka, tylko w oryginale jest jakby wstawione między ściany i ramka dookoła, ale jakoś tak było mi wygodniej.
Co do planów są bardzo pomocne, ale jakbym się tylko nimi kierował, to wyszedłby prawie Admirał , ale tu chodziło tylko o przekroje
Do następnego....
PZDR